20 maart Landelijke Opschoondag

Maak van jouw buurt een zwerfafvalvrije schoonheid.

Toon op 20 maart liefde voor je buurt! Kom tijdens de Landelijke Opschoondag in actie tegen zwerfafval. Loop jij iedere dag een blokje om? Of laat je de hond uit? Maak er deze dag een opschoon-ommetje van. Zo maak je jouw buurt een echte zwerfafvalvrije schoonheid. Meld nu een Landelijke Opschoondag-actie aan. Deel na je actie je foto mét #verliefdopjebuurt op social en inspireer zo buren, vrienden, familie en collega’s om ook in actie te komen tegen zwerfafval. Actie aanmelden

 

Gratis opschoonpakket
Heb je een opschoonactie aangemeld? Alleen, met één iemand buiten je huishouden of met je gezin? Dan ontvang je in de bevestigingsmail een kortingscode, waarmee je in onze Supportershop een gratis opschoonpakket kunt bestellen. Let op: de kortingscode is alleen beschikbaar voor opschoonacties met maximaal 4 deelnemers. Bestel de materialen 6 werkdagen voor de opschoonactie, zodat je ze op tijd in huis hebt.

Leg het zwerfafval vast
Tijdens de Landelijke Opschoondag verzamelen we zwerfafval én informatie. Welk type afval en welke merken kom je het meeste tegen? En waar precies? Door tijdens het opruimen de Litterati-app te gebruiken, brengen we samen het zwerfafval van Nederland in kaart. Zo krijgen we een steeds completer beeld van de zwerfafvalstand in Nederland én komen we tot de best passende aanpak. Download nu de Litterati-app en gebruik de uitdagingscode LOD2021. Meer lezen.

Coronamaatregelen
Door het coronavirus ziet de Landelijke Opschoondag er anders uit dan andere jaren. Het belangrijkste advies: ga alleen, met je gezin óf met één iemand buiten je gezin op pad. Hou 1,5 meter afstand van mensen buiten je huishouden. En lees voor je begint de preventiemaatregelen goed door.

We doen het samen
Voor de Landelijke Opschoondag werken we samen met Plastic Soup Foundation. Want wij geloven dat samenwerken dé sleutel is naar schoon. Dat geldt ook voor samenwerking in de buurt, tussen verenigingen, bedrijven, scholen en gemeenten. Dit jaar willen we daarbij extra benadrukken: doe het op afstand samen, maar denk aan je eigen gezondheid en die van anderen.

 

 

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail