stadsdorp zuid samen eten en een goed gesprekpg
stadsdorp zuid samen op stap bij artzuidjpg
stadsdorp zuid heen en weer kanta
stadsdorp zuid 18. de wandelkring wandelt samen op zondag
stadsdorp zuid vrijheidslunch lezing stolpersteine
stadsdorp zuid 21. de tuinkring is samen in de tuin
stadsdorp zuid 15. buurtfoto winter in het hart van zuid
stadsdorp zuid 3. boulesdusudkrinsg

Wat doet StadsdorpZuid?

Bij StadsdorpZuid geloven we in het belang van een hechte gemeenschap waarin buren elkaar leren kennen, sociale banden worden opgebouwd, versterkt én waar er ruimte is voor onderlinge steun. Daarom hebben we meerdere initiatieven opgezet: ‘BinnenBuurten’; ‘Kringen’; ‘Lezingen’ en ‘Services’

BinnenBuurten: elkaar leren kennen op kleinschalig niveau

Met kleinschalige ‘BinnenBuurten’ bieden we onze leden de mogelijkheid om hun leden in de directe omgeving beter te leren kennen. Elke buurt bestaat uit huishoudens en een coördinator die enkele keren per jaar samenkomen. Dit kan variëren van een gezellige borrel tot het organiseren van een klein evenement. Door deze informele ontmoetingen ontstaat er een hechtere band tussen de buurtbewoners, wat het gevoel van nabuurschap versterkt.

‘Kringen’ en ‘Lezingen’: samen sociale, sportieve en culturele activiteiten ondernemen

Naast de ‘BinnenBuurten’, biedt StadsdorpZuid ook diverse ‘Kringen’ aan. Deze kringen zijn gericht op specifieke interesses en activiteiten, zoals sport, cultuur of gezamenlijke hobby’s. Leden kunnen zich aansluiten bij de kring(en) waar hun interesse naar uitgaat en zo samen met gelijkgestemden activiteiten ondernemen. Tevens worden er zeer regelmatig lezingen aangeboden in het theaterzaaltje van hotel Apollofirst aan de Apollolaan. Dit biedt niet alleen de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten, maar ook om je passie te delen, je in een thema te verdiepen en samen plezier te hebben.

‘Nabuurschap’: elkaar een handje helpen

Bij StadsdorpZuid vinden we het belangrijk dat we er voor elkaar kunnen zijn wanneer dat nodig is. Daarom stimuleren we ‘Nabuurschap’, waarbij leden elkaar kunnen ondersteunen wanneer ze hulp nodig hebben. Dit kan variëren van praktische zaken, zoals boodschappen doen voor iemand die minder mobiel is, tot emotionele steun bieden tijdens moeilijke tijden. Door als gemeenschap klaar te staan voor elkaar, versterken we het gevoel van solidariteit en verbondenheid.

‘Services’: StadsdorpZuid met praktische informatie

We reiken praktische informatie aan via ons Netwerk ‘StadsdorpZuid’. Naast het bevorderen van nabuurschap, streven we er bij StadsdorpZuid ook naar om onze leden te voorzien van praktische informatie en ondersteuning. Op het ledendeel van onze website StadsdorpZuid vinden leden uitgebreide informatie over betrouwbare dienstverleners in de buurt, advies gericht op zorg en/of digitale steun. Of het nu gaat om klusjesmannen, zorgverleners of andere professionals.
We bieden een overzicht van dienstverleners die door onze leden zijn aanbevolen. Zo kunnen leden vertrouwen op de ervaring en expertise van anderen binnen de vereniging. Zo is er advies op maat voor leden die vragen hebben op het gebied van zorg en bieden we eerste hulp bij digitale vragen. We wijzen onze leden de weg naar relevante instanties en kunnen hen helpen bij het vinden van passende oplossingen voor een specifieke situatie.

Klik hier om lid te worden