stadsdorp zuid samen eten en een goed gesprekpg
stadsdorp zuid samen op stap bij artzuidjpg
stadsdorp zuid heen en weer kanta
stadsdorp zuid 18. de wandelkring wandelt samen op zondag
stadsdorp zuid vrijheidslunch lezing stolpersteine
stadsdorp zuid 21. de tuinkring is samen in de tuin
stadsdorp zuid 15. buurtfoto winter in het hart van zuid
stadsdorp zuid 3. boulesdusudkrinsg

Activiteiten

In Stadsdorpzuid worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zij zijn de pijlers waarop nabuurschap steunt. Vele activiteiten worden door de leden zelf geïnitieerd, wat zorgt voor een divers aanbod dat aansluit bij de interesses van de leden. De lezingen worden door de evenementencommissie georganiseerd. De Nieuwsberichten en overige activiteiten door verschillende werkgroepen

Kringactiviteiten en Lezingen

Gedurende de jaren zijn er veel verschillende Kringactiviteiten organisch gegroeid binnen Stadsdorpzuid. Om het overzicht te behouden, hebben we deze Kringen onderverdeeld in verschillende thema’s:

  • Verdiepend: In deze kringen staan inhoudelijke en educatieve activiteiten centraal. Denk hierbij aan filosofie-kringen of leeskringen waar boeken besproken worden.
  • Cultureel: Binnen deze kringen komen culturele activiteiten aan bod, zoals het bezoeken van musea, het bijwonen van voorstellingen.
  • Sportief: Voor de sportieve leden zijn er diverse mogelijkheden zoals wandelen, fietsen, tafeltennissen en jeu-de-boulen. Deze kringen bieden de gelegenheid om samen te bewegen en actief bezig te zijn.
  • Recreatief: De recreatieve kringen richten zich meer op ontspanning en gezelligheid. Hierbij kunt u denken aan samen koffie drinken, uit eten gaan of gezamenlijk naar de film gaan. Samen zingen, elkaars tuinen bezoeken en nog veel meer.

Elke kringactiviteit heeft een eigen webpagina met een toelichting op de betreffende activiteit, hoe daarbij aan te sluiten en wie de coördinator is. Maandelijks zijn er boeiende lezingen in het theaterzaaltje van Apollofirstshotel met napraten aan de bar. Er zijn eveneens inloop borrels bij Café Wildschut.

Support, Dienstverleners en Services voor StadsdorpZuid Leden

Via het ledenmenu kun je ledenlijsten, support- en serviceonderdelen vinden, evenals gegevens van betrouwbare en betaalbare vaklieden, dienstverleners en zorgverleners. De Zorg-Supporter staat klaar om te helpen bij eventuele vragen over zorg, terwijl de Digi-Supporter je kan assisteren bij digitale vraagstukken. Op de Homepagina worden de agenda en evenementen geplaatst, zodat deze ook zichtbaar zijn zonder in te loggen. Nieuwsberichten worden op de website bij Nieuws geplaatst. Daarnaast ontvang je deze nieuwsbrieven met actuele informatie over diverse onderwerpen en komende activiteiten ook in de eigen mailbox. Een of twee keer per jaar organiseren we een Introductie koffieochtend voor nieuwe leden in het Apollofirst theaterzaaltje aan de Apollolaan. Dit is een uitgelezen kans om andere leden te ontmoeten en meer te leren over wat StadsdorpZuid te bieden heeft.
Eén keer per jaar houden we een Algemene Leden Vergadering (ALV) waarbij alle leden de mogelijkheid hebben om mee te praten en beslissingen te nemen over het beleid van StadsdorpZuid. Daarnaast organiseren we eens in de twee jaar een Dorpspleinbijeenkomst om samen de koers uit te zetten en belangrijke zaken te bespreken.

Klik hier om lid te worden