250 gezinnen wachten op een voorleesvrijwilliger.

Word voorlezer en draag bij aan een kansrijke toekomst voor ieder kind!

Het zal je niet zijn ontgaan. Kansenongelijkheid in het onderwijs is zichtbaarder dan ooit. Ruim 20% van de kinderen in Amsterdam groeit op in een taalarme omgeving – waar voorgelezen worden niet vanzelfsprekend is – met een taalachterstand tot gevolg. Problematisch, want deze kinderen hebben minder kans op een succesvolle schoolcarrière of later op de arbeidsmarkt. Dit heeft ook effect op volgende generaties.

Bij de VoorleesExpress geloven wij dat ieder kind een taal-en kansrijke toekomst verdient, dé sleutel om mee te doen! Daarom verbinden we jaarlijks honderden maatschappelijk betrokken vrijwilligers aan kinderen en hun ouders in een voorleestraject. Tijdens 20 wekelijkse voorleesuurtjes brengen onze voorlezers kind en ouder in aanraking met het plezier dat je met taal kunt hebben, en helpen ze gezinnen op weg om taal thuis een vaste plek te geven.

De nood is hoog. Corona heeft niet alleen zijn weerslag gehad op taalachterstanden, maar ook op de uitvoer van de VoorleesExpress. Meer dan 250 gezinnen wachten dit jaar nog op een voorlezer. Wil jij bijdragen aan een kansrijke toekomst voor ieder kind? Dit is je kans!

Wat kun jij doen?
– Meld je aan als voorlezer via: www.voorleesexpress.nl/amsterdam en maak het verschil!
– Deel dit bericht binnen jouw netwerk. Laat zoveel mogelijk mensen weten dat wij op zoek zijn naar enthousiaste voorlezers!

Meer weten over de VoorleesExpress Amsterdam?
T: 020-3059276
E: amsterdam@voorleesexpress.nl
Bezoek onze website en volg ons op facebook en instagram!