Artsenijhof 50 jaar muziek op 22 mei 2022 in Beatrixpark

Het 50-jarig jubileum van de Artsenijhof wordt 22 mei gevierd met jonge musici van het Dokwerk Saxophone Quartet

Locatie: Rondom het Pierenbadje bij de Kiosk
Tijdstip: Aanvang concert om 19.30 – einde rond 21h00
Geef je op met uw naam, nummer en emailadres: ikkomook@vriendenbeatrixpark.nl

Toegang is gratis – Let op bij de site bij slecht weer

Meer over het Dokwerk Saxophone Quartet

Het Dokwerk Saxophone Quartet is een jong en energiek kamermuziek ensemble gevormd in 2019. Oorspronkelijk uit vier verschillenen hoeken van de wereld hebben zich de vier leden, Lisa Schreiber, Jen-Hong Wu, Ileana Termini en Pedro Silva, in het cultureel vibrant Amsterdam samen gevonden, waar ze momenteel aan het Conservatorium met de Nederlandse saxofoon coryfee Arno Bornkamp studeren. Als deel van hun internationaal vermaard saxofoonklas hebben ze al in de grote zaal van het Concertgebouw zo als ook het Muziekgebouw aan ’t IJ gespeeld.

Leergierig en steeds enthousiast om hun horizon te verbreden bezoeken ze masterclasses in de hele wereld, en halen inspiratie van belangrijke saxofonist voorouders zo als Joonatan Rautiola en Lars Mlekusch maar ook anderen bronnen zo als de barokspecialist Walter van Hauwe, en expert voor hedendaagse muziek, componist en percussionist Arnold Marinissen. Verder maakt het kwartet sinds kort deel uit van de NSKA, de Nederlandse Strijkkwartet Academie, waar ze de mogelijkheid krijgen met onder ander artistieke leider Marc Danel te werken en van hun rijke traditie te leren.

Onlangs bekroond met de eerste prijs in de categorie kamermuziek van de Internationale Competitie “Vítor Santos” in Portugal, heeft het Dokwerk Saxophone Quartet nu het aanbod gekregen om hun debuut CD op te nemen. Door middel van combineren van hun individuele culturen en achtergrond vinden deze vier een eindeloos rijkheid en variëteit van muzikaal mogelijkheden en keuzes. Ruimdenkend en helder streven ze ernaar een constante plek voor het klassieke saxofoon te vestigen, in de muziek van vandaag en morgen!

Meer activiteiten deze zomer in het park?  Klik op de link.