Bericht uit de milieukring

Smartphone of i-Phone kapot?
Laat hem repareren! Bijvoorbeeld bij The Phone Lab in de Beethovenstraat.
’n Nieuwe telefoon?
Als je telefoon niet reparabel is, rijst de vraag: koop ik een nieuwe? En welke dan?
Er is zoveel keus! Maak het je makkelijk en leuk: kies voor refurbished of voor fair!

Refurbished: refurbished phones worden gemaakt van goede onderdelen van gebruikte exemplaren of het zijn phones die bij aankoop een mankement vertoonden en vervolgens terug in de fabriek geheel zijn hersteld. Te koop bij The Phone Lab in de Beethovenstraat. www.thephonelab.nl

Fairphone: “de smartphone met hart voor mens en planeet: wij willen dat de elektronica-industrie duurzaamheid en eerlijke arbeidspraktijken vooropstelt; rekening houdt met het klimaat en het kwetsbare ecosysteem van onze planeet; zich echt inspant om zowel de mensenrechten als de tevredenheid van werknemers te waarborgen. En daar waar eerlijke materialen en verantwoordelijke processen niet bestaan, werken we samen met de lokale gemeenschappen en industrie om ze te creëren.” (zie voor verdere inspirerende teksten www.fairphone.nl) Het bedrijf Fairphone levert phones die makkelijk te repareren zijn Ze worden zelfs geleverd met een speciaal schroevendraaiertje om zelf onderdelen te kunnen vervangen!
Te koop op de website (bij inlevering van je oude telefoon ontvang je korting op de aankoopprijs van een nieuwe) en bij de winkel Belsimpel, Ferd. Bolstraat 83, ook op www.belsimpel.nl. Ook bij KPN, www.kpn.com en Ferd. Bolstraat 122. KPN heeft ook refurbished telefoons.

We zijn geïnteresseerd in jullie ervaringen: graag een berichtje naar info@stadsdorpzuid.nl.