Bericht van de milieukring

De eerstvolgende bijeenkomst van de milieukring is maandag 16 december 15.30 -17.00 uur. Voor meer info en de locatie graag naar de webpagina van de milieukring: klik hier

Vanmorgen, maandag 4 november, was ik in het Repaircafé in De Coenen, J.M.Coenenstraat 4. Gezellige drukte, gereedschappen en kopjes koffie op tafel, senioren-reparateurs gebogen over strijkbout, lampje en andere kapotte spullen. Je bent welkom met een kapot ding op de eerste maandag van de maand, tussen 10 en 12.30 uur. Gratis reparatie, vrijwillige bijdrage. Een aanrader!

Berendien Arisz

____________________________________________________________________________________

Vaak denk ik met enige trots alles te doen wat redelijkerwijs in mijn vermogen ligt om zuinig te zijn met energie. Maar net zo vaak blijkt die tevredenheid gewoon te berusten op onwetendheid! Zo stuitte ik onlangs in de Milieukring op een nogal alarmerend bericht over het stroomgebruik bij alles wat we op de computer produceren en vooral: opslaan. Elk mailtje, elke foto, alles vergt opslagruimte, daar sta je nooit bij stil, en de energie verslindende datacenters zijn niet aan te slepen. Natuurlijk zijn er goede redenen om iets te bewaren, maar een groot deel (ik spreek voor mijzelf!) kan gewoon weg. Ik ben echt wakker geschrokken en daarom meteen begonnen met het opschonen van de digitale rommel. Een tijdrovend proces van herinneren, wikken en wegen, maar daarmee ook een waardevol inkijkje in voorbije jaren. Ik kan het alleen maar aanraden!

Karin Jurgens