Bezoek aan Bloei en Groei

Aan dit project, waar vrouwen met elkaar op een stuk land op de binnenplaats van de grote flat in eigen tuintjes groente verbouwen, hebben de leden van SDZ een deel van hun contributie gedoneerd.
Betty en ik zijn daar op bezoek geweest.
Deze dag was de eerste keer, dat de vrouwen dit jaar al opbrengst van hun tuintje konden verkopen op een marktje, dat op hetzelfde terrein, op de Binnenplaats van de grote flat, gehouden werd. Er was al rucola, rabarber, snijbiet en er waren allerlei kruiden. Ook kon je er allerlei lunchhapjes kopen die de vrouwen zelf gemaakt hadden.
Het zag er enorm gezellig uit en Betty en ik werden heel hartelijk ontvangen door Ama, die oprichtster en directeur van dit project is, we spraken uitvoerig met Rosa, de tuincoach, die alles van duurzaam verbouwen wist, met Gabriella, die de communicatie verzorgt, en met nog een aantal ’helpers’ maar ook met een aantal oudere vrouwen, die aangaven dat ze erg eenzaam, of wat depressief waren, en door het werken in de tuin en het contact met de andere vrouwen heel actief zijn geworden. En ze waren zo trots op hun tuin!

Het komt dichtbij de nabuurschapsfunctie van ons Stadsdorp.
Van het geld dat van de donateurs, en nu ook van ons afkomstig was, kon er een kas en een gereedschapsschuur worden aangeschaft.
Ik ga me opgeven als donateur en ik hoop dat anderen dit ook gaan doen. Kijk vooral eens op de website: https://www.bloeiengroei.org/doe-mee-en-doneer/

Wil je ook een kijkje nemen? Met metro 50 naar Duivendrecht, en na 5 minuten lopen ben je er. Het adres is Albert Camuslaan 6.
WANT: iedere eerste vrijdag van de maand is er in de zomer dat marktje waar de groentes worden verkocht.
Betty en ik kregen een tasje groente mee naar huis. We hebben genoten van dit bezoek, het was zo ontspannen en vrolijk daar!
Betty Schermer en Marijke Allegro