Boekenmarkt en Literaire rondleiding

Zondag 8 september Boekenmarkt

Tijdens de boekenmarkt Boeken in de Beethovenstraat op zondag 8 september 2019 kunnen boekenliefhebbers een rondleiding volgen langs literaire locaties in en om de markt. Literair stadsgids Mechteld Jansen neemt belangstellenden mee langs plekken waar scènes uit romans, verhalen en gedichten zich afspelen. Ze leest fragmenten voor en vertelt over de schrijvers en hun werk.

‘De buurt rond de Beethovenstraat is een ware schatkamer vol literaire verhalen. Veel schrijvers hebben er zelf gewoond, of ze hebben zich door de sfeer en de geschiedenis van de buurt laten inspireren,’ zegt Mechteld Jansen van Booklovers’ Tours. ‘Tijdens de wandeling zie je de buurt door hun ogen; daardoor ervaar je de buurt op een heel nieuwe manier.’ Er komt werk aan de orde van bijvoorbeeld Arnon Grunberg, Maria Stahlie en Mano Bouzamour.

Boeken in de Beethovenstraat wordt georganiseerd door De Kan, die al sinds 1986 tweedehands boekenmarkten organiseert. Boekenliefhebbers kunnen er snuffelen bij 40 kramen van antiquaren, moderne boekhandels, uitgeverijen.  Informatie over de Boekenmarkt: www.kantien.nl

Mechteld Jansen geeft met Booklovers’ Tours sinds 2017 literaire rondleidingen door Amsterdam. Daarnaast is zij freelance redacteur en boekvertaler.   ‘De buurt waar wij wonen moet je met je eigen ogen gezien hebben om het te geloven, en dan nog blijft het soms moeilijk,’ Herman Koch, Red ons, Maria Montanelli.

Praktische informatie: Zondag 8 september 2019. Literaire wandeling om 15.30, boekenmarkt van 10.00 tot 17.00. Prijs: € 10 ter plaatse, € 9 in de voorverkoop. Verzamelen om 15.20 bij het tafeltje van Booklovers’ Tours op de Beethovenstraat. Informatie en reserveren: www.bookloverstours.nl