Boekenpresentatie 27 november

Op woensdag 27 november hield Beth Johnson van Boekhandel Van Rossum op uitnodiging van onze evenementen commissie een boekenpresentatie in Apollo First. Voor die gelegenheid had zij een groot aantal boeken meegenomen, ik schat wel een vijftigtal, in verschillende genres, in het Nederlands en Engels, recent verschenen en ook ouder. Van al die boeken gaf zij een karakteristiek, waar dan regelmatig een uitwisseling van gedachten met de zaal op volgde en die dan weer leidde naar andere boeken.

Zo goed als Van Rossum voor de dag kwam zo teleurstellend was de opkomst van onze Stadsdorpers. Niet meer dan 16 leden waren aanwezig, waarvan drie leeskringers. Maar, zoals een oudtante van een goede vriend van mij placht te zeggen: de thuisblijvers hadden weer ongelijk. Het was een zeer informatieve, informele en onderhoudende bijeenkomst, die zoals te doen gebruikelijk werd afgesloten met een borrel.

Schrijvers/ boeken die ik zo snel genoteerd heb zijn:

  • Anneloes Timmerije, De mannen van Maria, historische roman, 1625 Batavia, goed gedocumenteerd, zeer leesbaar
  • Louise Penny, genre “cosy murder”. Psychologisch sterk, prachtige citaten, al haar boeken goed
  • Elisabeth Strong, Pulitzer price winner, Olive again, over een eigenaardige en moeilijke vrouw, waar je al lezende van gaat houden.
  • Julian Barnes, Booker Price winnaar, De man met de rode mantel, over Franse kunst en cultuur, biografie over Franse chirurg, gynaecoloog en societyfiguur Samuel Jean Pozzi.

Via website https://www.boekhandelvanrossum.nl/ kunt u zich op de Nieuwsbrief abonneren. Daarin worden o.m. lezingen van schrijvers aangekondigd.

Frits van Servellen