Cross-over tentoonstelling in CIRCL duurzaamheidsplatform van ABN AMRO op de Zuidas

In samenwerking met CIRCL Amsterdam presenteert het Bijbels Museum vanaf 10 mei 2022 de cross-over tentoonstelling Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in beeld en woord in CIRCL op de Amsterdamse Zuidas.
Tijd en Eeuwigheid toont monumentale papierkunstobjecten van Annita Smit in combinatie met nieuwe gedichten van vijf eigentijdse dichters, Gershwin Bonevacia, Babs Gons, Marjolijn van Heemstra, Iduna Paalman en Mustafa Stitou. De werken van Smit zijn een voorbeeld van upcycling. Ze zijn gemaakt van ‘gered’ ultradun bijbelpapier, misdrukken en overdrukken, die dankzij kunstenaar Annita Smit een tweede leven krijgen. CIRCL is het duurzaamheidsplatform van ABN AMRO en daarmee een passend tijdelijk huis voor deze bijzondere tentoonstelling.
Tijd en Eeuwigheid is gratis te zien in CIRCL, Gustav Mahlerplein 1B, Amsterdam op weekdagen van 10 mei tot en met 29 juli 2022 van 10.00-18.00 uur.

Kunstproeven op de Zuidas
Amsterdam Zuidas staat minder bekend om zijn kunst, terwijl de internationale kunstcollecties daar behoren tot de meest toonaangevende van Nederland. Tijd en Eeuwigheid was voor het Bijbels Museum aanleiding om verschillende kunstinitiatieven op de Zuidas te vragen – voor het eerst – de krachten te bundelen.
In Kunstproeven op de Zuidas bieden CIRCL & Bijbels Museum, ABN AMRO Kunstruimte, AkzoNobel Art Space en VU Art SCIENCE gallery het publiek op zes vrijdagen, 20 en 27 mei, 3, 10, 17 en 24 juni van 12.00-17.00 uur een extra gastvrij onthaal. Op alle locaties (ook de rest van de week open; precieze tijden, zie www.bijbelsmuseum.nl) staan rondleiders klaar of liggen er tentoonstellingsboekjes om de exposities toe te lichten. Kom langs bij de verschillende locaties en ervaar de spirituele kracht van de monumentale papieren sculpturen van Annita Smit in CIRCL; ontdek jong talent naast internationale topstukken in de ABN AMRO Kunstruimte; laat je verleiden door talloze portretten in de AkzoNobel Art Space; en verdiep je in de spannende kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap in de VU Art SCIENCE gallery.
Entree, tentoonstellingsboekjes en rondleidingen zijn gratis, reserveren is niet nodig. Op de meeste locaties is bovendien horeca aanwezig. Kunstproeven op de Zuidas wordt ondersteund door Amsterdam Zuidas.