Culturele Tips

Muziek

Het Koninklijk Concertgebouworkest streamt drie keer per week live concertopnamen via YouTube, Facebook en www.concertgebouworkest.nl. Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 16.00 uur wordt steeds een ander concert gestreamd. De registraties blijven vervolgens online staan. Zie: https://www.iamsterdam.com/nl/uit/online-podia/koninklijk-concertgebouw en https://www.concertgebouw.nl/live-streams.

Ook uit het archief van het Nederlands Philharmonisch Orkest zijn concerten te beluisteren: https://orkest.nl/nl/kijk-thuis.

Theater

Het Amsterdamse muziektheatergezelschap Orkater plaatst elke dag een online voorstelling uit het archief met Orkater & Chill. Oude voorstellingen van Muziektheater Orkater kun je zien via: https://vimeo.com/showcase/orkaterchill

Acteurs uit het Nederlandse theater lezen dagelijks één verhaal uit Boccaccio’s Decamerone. Elke dag een nieuw verhaal. Ook verhalen van eerdere dagen zijn nog te beluisteren. In de veertiende eeuw beschreef de Italiaanse dichter Boccaccio in Decamerone hoe een groep van tien jonge mensen Florence ontvlucht, waar de pest heerst. Ze vertellen elkaar verhalen tijdens hun verblijf op een buitenplaats. https://ita.nl/nl/episodes/itas-decamerone/765119/.

Films

Een selectie van IDFA films uit de afgelopen jaren is gratis online te bekijken: https://www.idfa.nl/nl/collectie/gratis?page=30.