De midzomer-dichtbij-huis-natuur en corona editie Nieuwsmail.

Bijgaand een verhaal over Fietsen in de natuur dichtbij, een Tuinzit van de Milieukring, met een prachtige tuinfotoreportage! Buiten weer mogelijk om op 1,5 m te wandelen op de Zuid-As. Weer op afstand koffie drinken in de Beethovenstraat. Echt iets voor nu, begin augustus, nu we nog midden in het zomerseizoen én in de Hondsdagen zitten.

De Hondsdagen
Klimatologisch gezien, de warmste dagen van het jaar: de hondsdagen. De naam heeft oorspronkelijk niets te maken met honden, maar met de hondsster: Sirius. In deze tijd van het jaar is het vaak broeierig warm en kan het nu en dan onweren. Bovendien is het met dit weertype raadzaam om voedsel dat snel kan bederven koel te bewaren.
Volgens de Griekse mythologie is Sirius de hond van de jager Orion. Toen Orion stierf, kreeg hij met zijn hond Sirius een plekje aan de hemel, in het sterrenbeeld ‘Grote Hond’. Als de heldere ster Sirius tegelijk opkomt met de zon, is hij zes weken lang in de nachten niet zichtbaar. Men spreekt hier vanouds dan van het hoogtepunt van de zomer: de Hondsdagen. De Hondsdagen beslaan de periode 20 juli tot en met 20 augustus. Dit is meteen de warmste periode van het jaar.
Dat blijkt ook weer vandaag als we deze Nieuwsbrief posten. Veel, veel water en thee drinken. Ventilatoren aan want door wind kan uw lichaam het vocht beter kwijt raken.
Uw communicatieteam

Anneke en Mary