De WandelKring

De Nijmeegse 4-daagse en de 7-heuvelentocht inspireerde Betty om op zondag, 23 juli jl. de Amsterdamse 7-pleinenroute uit te zetten.
Het bezoeken van de mooie pleinen in Amsterdam-Oost voelde voor de meesten van ons als een ware ontdekking. We begonnen op het Afrikanerplein en kwamen via het Krugerplein op het Steve Bicoplein. Onderweg waren we in opperste verbazing over de prachtige nieuwbouw, zowel sociale woningbouw als koop. We vervolgden onze tocht langs het Kastanjeplein naar het Iepenplein. De iepen staan er niet meer, deze zijn in de oorlogsjaren opgestookt. Later zijn er plantanen neergezet. We eindigden op het Beukenplein, dat minder fraai is dan de andere pleinen.
Op de Wibautstraat aangekomen, besloten we om na deze verrassende tocht koffie te gaan drinken. Dit deden we op de zevende verdieping (weer een 7) van het oude Volkskrantgebouw. Met een fenomenaal uitzicht over heel Amsterdam werd deze wandeling afgesloten. Een aanrader om daar eens koffie/thee te gaan drinken!!
Dankzij Betty hebben we weer een prachtig stukje Amsterdam (her)ontdekt. We zijn benieuwd wat zij op 6 augustus weer voor ons in petto heeft.
Anneke Huygen