De werkgroep Gezond en Lekker eten heeft het restaurant CIRCL bezocht.

Het restaurant zit in het ABN AMRO gebouw aan het stationsplein, en is ook van de bank.
Eerst het zoet: het is heel leuk ingericht, heel duurzaam, met gerecyclede materialen; men bereidt duurzaam voedsel, èn je zit er ‘s avonds tussen de hoge verlichte gebouwen alsof je in New York bent!
Er is een ‘rooftop’ bar die van 14.00 tot laat in de avond open is.
Dan het zuur: we bestelden, zoals altijd, verschillende voor- en hoofdgerechten.
Een lekkere vissoep, een veel minder lekker oesterzwam voorgerecht, een niet erg interessant bietjes en knolletjes voorgerecht, en iets met aubergine dat wel weer lekker was.
Na 2 uur hadden we nog geen hoofdgerecht gekregen! “Ja, er was een tafel met 22, die moest voor gaan.”……
Uiteindelijk kwam voor 2 van ons vis, lekker, maar met groente, paksoi, die niet gesneden was en die met de zeer botte messen nauwelijks te snijden was.
De andere 2 hadden lamsbout, lauwwarm, niet te snijden, wel goed van smaak maar veel te taai, ook weer vergezeld van paksoi en verschillende soorten peulvruchten.
Ook de toetjes vielen gedeeltelijk tegen. Wel werd nadrukkelijk verteld hòe milieubewust ze waren: de chocolade in het toetje werd door Indianen in Brazilïe geteeld en niet met een vliegtuig, maar met een zeilschip naar Nederland vervoerd…
Er werden excuses aangeboden , maar niet hartelijk, en er werd een glas wijn aangeboden, maar we waren niet enthousiast.
Om naar binnen te gaan moet je een paar treden op, en er is geen leuning.
De prijzen zijn redelijk,
Voorgerechten rond € 10, hoofdgerechten van € 18 tot 25, nagerechten 7 a 8 euro.
Er was wel muziek.
Wij raden de Stadsdorpers aan om daar een keer koffie te drinken en het gebouw te bekijken, maar niet om lekker te eten.
Marijke Allegro