Donderdag 1 februari thee-Interview met onze stadsdorpgenote Joke Roeleveld

UITNODIGING voor een Thee-Interview met onze stadsdorpgenoot Joke Roeleveld, die – samen met haar vriendin Gertrude Klinkhamer – het boek Mooi oud zijn, mooi oud worden heeft geschreven. Het boek is uitgegeven door Uitgeverij Aspekt en het eerste exemplaar werd op 27 november jl. uitgereikt aan Hedy d’Ancona.

Tijd: donderdag 1 februari 2018 16.00 – 17.00 uur (binnenlopen om 15.30 uur)
Plaats: Hotel Apollofirst.

Het eerste deel van het boek is een essay geschreven door Gertrude waarin wordt onderzocht hoe onze blik op de ouderdom is beïnvloed door onze westerse culturele geschiedenis. Daarbij laat zij zien dat levenskunst kan helpen de kwaliteit van het ouder wordende leven te verhogen.
Het tweede deel van het boek bestaat uit een briefwisseling tussen twee ouder wordende vrouwen. De correspondentie meandert door hun dagelijks leven. Ingrijpende veranderingen, opborrelende angsten, groeiende inzichten, winst én verlies worden zichtbaar. Vragen over zingeving, angst voor verlies van gezondheid en relaties, ideeën over onthechting. Een zoektocht op de weg die onverstoorbaar leidt naar het einde van dit leven. Hoe ben en word je Mooi Oud?

Joke Roeleveld zal geïnterviewd worden door Sjef van Bommel.

Deur open vanaf 15.30 uur Interview van 16.00 uur tot 17.00 uur in de theaterzaal van Apollofirst (na aanvang geen toegang meer tot de zaal).
Na afloop is er volop gelegenheid tot napraten en na borrelen in de bar tot 18.00 uur.