Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Namens Jet Key en de redactie plaatsen we deze herkenbare trucs en waarschuwen u !

Er is onlangs overdag ingebroken/ geslopen in de Holbeinstraat, toen de thuiswerkende mensen even koffie gingen halen in de Beethovenstraat. Bij thuiskomst troffen ze een man aan op de bovenverdieping. Hij is er vandoor gegaan, maar er is een signalement.

Vervolgens bleek er vorige week bij iemand op de Stadionkade een man aan de deur te zijn geweest met de mededeling aan de bewoonster (ca. 80 jaar denk ik) dat er gaslucht was geconstateerd en dat ze onmiddellijk met medeneming van haar kostbaarheden het huis moest verlaten. De voordeur had open gestaan omdat er werklieden in de kelder bezig waren. Dus de slechterik kon zo het portaal binnen lopen. De bewoonster trapte er niet in en heeft de man met haar wandelstok weggejaagd en de politie gebeld.

Er zijn weer “babbelaars” in onze buurt bezig, dus wees gewaarschuwd. Doe ook de voordeur niet open om een pakje voor de buren aan te nemen, dit is ook een truc die nogal eens wordt misbruikt.

Verder een tip, ik weet niet of het bij jullie het geval is, maar het is niet verstandig om bv. Jet Key op je naambordje te zetten, dan weet de inbreker al dat je alleen woont en vrouw bent. Dus zet alleen je achternaam op de deur.

Ook circuleren er valse mails van de belastingdienst waarin staat dat je geld terugkrijgt en dat je op de link moet klikken. Niet doen. Evenmin als al die valse mails van banken, kpn, ziggo etc. Als die een belangrijke mededeling hebben gaat het of nog per post op per mail, maar dan is die mail aan jou gericht, dus met je naam en niet met “beste klant” o.i.d. Nog beter is om de bank te bellen en zij willen hier graag van op de hoogte zijn.

En dan de mail van de Post.nl, die er bedrieglijk echt uit ziet, met de mededeling we zijn bij u aan de deur geweest. Klik op de link om aan te geven, wanneer we wel langs kunnen komen. Is ook nep. Denk even na: hoe weet de bezorger je mailadres.

En dan nog een laatste tip voor vandaag. Ik ben alweer 8 keer gebeld de laatste week door Microsoft helpdesk, die me vertelt dat er wat mis is met mijn computer. Ze spreken Engels, het telefoonnummer komt soms uit 010 R’dam of uit het buitenland, dus of niet aannemen of als ze opnemen direct roepen: I know you are a cheater en ophangen.:-)

Trap er niet in, de ellende is bijna niet te overzien. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Jet Key
Klusvrouw