Eerste lezing na de zomer 25 september

 

 

 

 

 

Denk als een inbreker dan kun je veel voorkomen

Dit was de insteek van de eerste lezing na de zomerperiode in het theaterzaaltje van ApolloFirst. Twee politiemensen ‘onze’ wijkagent Anita Kouwenhove, en politiebrigadier Bart Langhout, beiden van het Politiebureau Zuid, aan de Van Leijenberghlaan, gaven ons adviezen over veiligheid in huis en op straat.

Een grote hoeveelheid informatie en tips werd heel overzichtelijk verteld. Het ging onder meer over babbeltrucs aan de deur: hoe je overrompeld kunt worden door vreemden die je overvallen met heel geloofwaardige verhalen waarmee ze je vertrouwen proberen te winnen, om dan toe te slaan.
Over veiligheid op straat werd geadviseerd om niet alles mee te nemen, geld kan ook in de binnenzak. Mocht het toch misgaan, biedt dan geen verzet, want dan kan het nog veel slechter met je aflopen.

Geadviseerd werd dat het heel verstandig kan zijn om rookmelders op te hangen, of koolmonoxidemelders, maar dan wel op de goede plek. Die goede plek geldt ook voor de moderne autosleutels, zodat deze niet zomaar van buitenaf uitgelezen kunnen worden door slimme autodieven, die er dan met de auto vandoor gaan.

Voor mezelf wordt het hoog tijd om mijn oude lipsslot met een penslot erboven en eronder te vervangen door een modern driepuntsslot. Een penslot is kennelijk heel simpel te forceren. Bovendien hoorde ik dat Jet Key en Guus Braam, onze stadsdorpklussers dat alletwee voor u kunnen uitvoeren.

Het is echt onmogelijk om alle tips en adviezen hier samen te vatten. Dus, wilt u nog meer weten: bij het bureau aan de van Leijenberglaan 15 zijn folders te verkrijgen met tips en adviezen over veiligheid in en om huis en op de website www.politie.nl kunt u ook veel informatie vinden.
En dan nog een laatste goede tip, waarmee we ook zijn begonnen:

‘Denk als een inbreker, dan kun je veel voorkomen’.

Sjef van Bommel