Eerste Swiftquizmiddag van StadsdorpZuid een succes!

Op tijd kwamen de veertien deelnemers in de bestuurskamer van het Swift gebouw bijeen. Ze werden ontvangen door Franke Veldhuyzen, onze quizmaster, en gastvrouw Tilly de Wit.
Franke had de vragen bedacht, waarvoor hulde!. Per categorie vier vragen. Zo werden we ondervraagd over sport, natuur, geschiedenis en nog veel meer.
Sommigen waren warempel zenuwachtig en verontschuldigden zich bij voorbaat voor een beperkte kennis op bepaalde gebieden. Een paar riepen in koor: “dat zoeken we op”. Maar nee, geen Wikipedia maar gezamenlijk als groepje de antwoorden bedenken!
De groepjes waren al samengesteld. Dat was handig en zorgde voor weinig gedoe en een snelle start.
Van de 10 onderdelen van de tienkamp in de atletiek naar het adres van de burgemeester van Amsterdam en na de hoogste boom in Nederland zongen we uiteindelijk met elkaar onder gitaarbegeleiding van Franke “les feuilles mortes” van Yves Montand luid mee!
Het werd een gezellige, soms hilarische middag waarbij veel gelachen werd!
Het winnende team bestond uit Anneke Huygen, Jetje Emden, Roos Kreijns en Dorien van Asperen en sprokkelde 120 punten bij elkaar.
Leuk was dat we ons drankje dronken met een bitterbal erbij. Hiervan wisten we inmiddels dat deze fijne bal 55 calorietjes bevat, één van de quizvragen in de categorie culinair.
Het is een aanrader om op 23 november je aan te sluiten en mee te doen! Aanmelden kan bij Franke Veldhuyzen via frankev27@gmail.com of op 020 – 679 68 77