Fietstochten rond Amsterdam

Fietstochten rond Amsterdam start reeds op 8 september

Zie verder de onderstaande oproep. Wie zin heeft om mee te doen, graag eerst aanmelden met mailadres en uw mobiele nummer bij Anneke Huygen info@stadsdorpzuid.nl of 06-25345641. Zij coördineert de aanvragen richting Gerrit de Zeeuw van Stadsdorp Nieuwmarkt.

Beste Stadsdorpers in heel Amsterdam!

Bij verscheidene stadsdorpen zijn fietsclubjes actief. Sommige leven nog, andere zijn bijna dood. De vijvers waarin gevist wordt zijn gewoon te klein. Dat kan en moet anders!
Het idee is om wekelijks op zondagen een kortere of langere fietstocht te ondernemen rond Amsterdam. Deelname is geheel vrijblijvend, zonder ingewikkelde administratie.
Deelname staat open voor alle Amsterdamse stadsdorpers.
Het basisidee: bewegen en gezelligheid. 1 keer in de maand, of elke week. It’s all up to you!

Fietsroutes te bepalen aan de hand van fietsknooppunten. Erg handig. Afstanden 30-60 km. Wanneer er op een bepaalde zondag voldoende fietsers zijn, kunnen we die ook verdelen in een ‘langzame’ groep (30 km) en een ‘snelle’ groep (60 km), die dankzij de handige knooppunten elkaar dan halverwege dan toch op hetzelfde terras kunnen ontmoeten. De fietssnelheid zal overigens zo tussen de 15 en de 20 km per uur liggen, we zijn geen raceclub! – met  ruime aandacht voor koffiestops. En we maken ook geen onderscheid tussen soorten fiets: alles is toegestaan , van stadsfiets,vouwfiets, hybride, tot e-bike.

 

Voorstellen voor fietsroutes volgens principe: meeste stemmen gelden. Sommigen vinden het leuk om routes uit te zetten, anderen willen alleen volgen. Prima.

Communicatie via een whatsapp-groep (eventueel ook een sms-groep). Je meldt je aan met je mobiele nummer en alle info over vertrektijden (zal meestal zo tussen 10 en 11 zijn) en startlokaties (zal meestal zoiets zijn als de pontjes over het IJ voor richting Waterland of de Bretten, de Berlagebrug voor richting Ouderkerk/Abcoude etc etc) wordt via die media uitgewisseld. Let op: Als je geen zin hebt in mogelijk 10-tallen berichtjes met bijbehorende piepjes…(en veel mensen hebben daar een hekel aan) zet dan gewoon het geluid uit dat hoort bij die groepsapp.