Gebiedsmakelaar Apollobuurt en de verbeterjebuurtapp

Onlangs hebben Anneke Huygen en ondergetekende kennis gemaakt met de nieuwe gebiedsmakelaar van de Apollobuurt Martijn Companjen. Hij is sinds kort aangesteld en wilde graag persoonlijk kennis komen maken. Wij vonden het een goed moment om over aan aantal zaken in de buurt te praten. Een van onze leden meldde onlangs dat het opvalt dat de Minervapleinbuurt/Gerrit van der Veen er zeer verwaarloosd bij ligt. Er is veel zwerfvuil,  er zijn onverzorgde plantsoenen, overlast van fietsen, het was ons zelf ook al opgevallen.
Onder het genot van een kopje koffie spraken we af in een zaaltje van de Rabobank. We vertelden hem over StadsdorpZuid en alle activiteiten en thema’s waar we ons hard voor maken. Het sprak hem zeer aan. Daarna heeft Anneke gevraagd om het plaatsen van fiets-nietjes rondom het Olympiaplein. Daar heeft Martijn inmiddels al op gereageerd met de vraag “maak foto’s en stuur voorbeelden van waar het beter kan dan schakel ik mijn collega’s daarvoor in.” Hij vertelde dat de gemeente onderhoudsstandaards heeft voor de diverse gebiedsdelen. Hij zal navraag doen over: de onderhoud-standaard en de eventuele gradaties die de gemeente voor ons gebiedsdeel heeft vastgesteld.

Verbeterjebuurtapp

Martijn gaf ons informatie over de verbeterjebuurt website en verbeterjebuurt app. Deze zijn te vinden via: https://www.verbeterdebuurt.nl/
Dit is een handige website/applicatie om een probleem of een idee in de buurt snel en handig kenbaar te maken. Door Google Maps weet de Verbeterdebuurt app precies waar je bent en kan je direct een melding sturen naar je gemeente. Je voegt een foto en een beschrijving toe en de gemeente kan er mee aan de slag. Dus zit er een gat in de weg, staat er grof vuil naast de vuilniscontainers in plaats van erin of heb je een idee voor een jeu de boules baantje in de buurt? Meld het met Verbeterdebuurt app. Je kan eveneens zien wat er in je buurt speelt door de meldingen van je buren te bekijken. De app is beschikbaar voor iPhone of voor Android apparaten. Anneke en ik  hebben hem al op onze smartphones gezet.

Wij vertelden Martijn ook dat we wel heel graag een geschikte laagdrempelige ontmoetingsplek in de buurt willen hebben. Daar kan hij natuurlijk niet zelf voor zorgen maar hij beloofde wel oren en ogen open te houden voor een eventuele geschikte plek. Al met al een aangename kennismaking en met zijn directe mobiele nummer in de hand en een ferme handdruk wensten wij hem succes in onze mooie Apollobuurt.
Mary van Vucht