Groene Schuurtjes Plan

Van het Natuur&Milieuteam Zuid https://nmtzuid.nl/

Aan de bloeiende bolletjes te zien is het voorjaar begonnen! Groene initiatieven starten op of gaan verder waar ze gebleven waren: plannen voltooien, tuinaarde bestellen, plantgoed inkopen. Het compost spreekuur gaat weer open en er is een online voorjaars-snoeicursus gepland.
Daarnaast is het Groene Schuurtjes plan in De Pijp zo’n succes, dat het nu ook uitgerold gaat worden in de Rivierenbuurt!

Marjolijn Witzenhausen heeft de wens om een groen dak op haar schuurtje te krijgen al aangemeld. Kijk voor verdere informatie op de website van het Natuur@Milieuteam Zuid.

En nu we toch bezig zijn om aandacht te vragen voor goede buitenacties op 20 maart is het Landelijke Opschoondag. Ga je die dag de deur uit voor een frisse neus? Maak er – rekening houdend met corona – een opschoon-ommetje van. Zo maakt iedereen van zijn buurt een zwerfafvalvrije schoonheid. Zo doen we het op afstand, toch nog samen. Wij geloven dat door samen te werken we meer kunnen bereiken. Daarom slaan dit jaar Nederland Schoon, Plastic Soup Foundation en verschillende bedrijven de handen ineen voor een zwerfafvalvrije buurt. Op de kaart zie je welke acties gekoppeld zijn aan welke partners – en waar. Wil jij ook aan de slag voor schoon? Zet dan nu jouw eigen opschoonactie op de kaart. https://www.supportervanschoon.nl/