Handleiding voor het gebruik van ZOOM

Heeft u nog steeds enige schroom om te ZOOMEN? Weet u niet goed wat u daarvoor moet doen? Heeft u een tablet of Ipad? Heeft u een laptop? Mooi!
Als u echter een oude desktop heeft kan het zijn dat u geen aparte webcam heeft. Dan kan het nog steeds wel maar u ziet uzelf, uw mede stadsdorpleden en uw presentator niet.
Mocht er echter onverhoopt en geen camera en geen audio (geluidskaart) zijn geïnstalleerd dan zal het helaas niet werken.

We hebben van onze gezamenlijke Stadsdorpen een prima handleiding geleend.

Voor het volgen van een zoomvergadering of lezing op digitale wijze, maken we gebruik van Zoom Business met de vereiste security. Zoom is een online dienst waarmee je een virtuele bijeenkomst kunt houden. Hieronder volgt een kort stappenplan voor het gebruik van dit programma.

Je kunt op verschillende manieren inloggen in de lezing:

Optie 1 Heb je al Zoom?
Klik dan in de ontvangen email op de link Click Here to Join. Zoom wordt automatisch opgestart.

Optie 2 Heb je nog geen Zoom?
Zodra je op de link Click Here to Join klikt in de email, biedt Zoom je de mogelijkheid om op dat moment het programma te downloaden en te installeren.  Dat doe je dan.

Optie 3 Wil je liever via je webbrowser*) deelnemen zonder installatie van Zoom?
Dat kan ook! Klik eerst op de link Click Here to Join in de email, hierna opent Zoom in je browser, klik daarna op de link Join from your browser. Vul de gevraagde gegevens in en Zoom opent de vergadering nu via je webbrowser.
*) het meest gebruikte browserprogramma is Chrome. Andere browserprogramma’s zijn Edge, Internet Explorer, Mozilla Firefox en Safari.

Extra toelichting m.b.t. installatie Zoom:
Je kunt Zoom desgewenst ook eerder downloaden. Download en installeer dan de Zoom Client for Meetings via https://zoom.us/download > Zoom Client for Meetings/voor Vergaderingen
Maak je liever gebruik van de tablet of smartphone? Dan kun je de app downloaden via de Playstore (Android) of App Store (Apple), zoek naar Zoom cloud meetings app en download deze op uw tablet of smartphone.