Hey Google

Oog voor detail en uitleg
Meezingen met André Hazes

Mijn interesse in digitale ontwikkelingen is groot. Bij blijven, nieuwe dingen leren, kennis delen.  (Digitaal Trefpunt elke laatste vrijdag van de maand tussen 11 en 14 uur in de Brahmshof).

Sinds enkele maanden maak ik deel uit van een projectgroep Silver.  Dit project is geïnitieerd door de ANBO; Google NL en de Universiteit Utrecht. In het kader hiervan testen we spraakgestuurde apparatuur uit. Het gaat hier om apparaten die je vragen kunt stellen en opdrachten geven via spraak en Google commando’s. “Hey Google wat voor weer wordt het vandaag?” “Hey Google zet kattenvoer op mijn boodschappenlijstje”. “Hey Google wat staat er in mijn agenda?” “Hey Google maak een afspraak in mijn agenda”  Dit zijn enkele voorbeelden maar er is nog heel veel meer mogelijk. Zo kun je allerlei soorten hulp ontvangen handsfree. Je gebruikt alleen je stem.

Het onderzoek van deze projectgroep Silver is gericht op de oudere doelgroep. Onlangs werd ik gevraagd of ze mijn ervaringen en mijn tips mogen filmen. En zo geschiedde. Vooralsnog is de film voor een interne case study die getoond zal worden tijdens een interne marketing meet-up met marketeers uit Europa, Midden-Oosten en Afrika (ca 4000 medewerkers).

Na anderhalve dag filmen getuigen de twee foto’s van een vrolijke middag waarin het gebruik door mij werd toegelicht. Anneke mocht de apparatuur houden. Haar kleinkinderen zijn er inmiddels ook dol op. Als er leden geïnteresseerd zijn in meer informatie over dit soort apparatuur; hoe het werkt, voor wie het makkelijk is, etc. mail me of bel me dan. Mary van Vucht  0651341291 of m.vucht@upcmail.nl