Hoe is het met Anneke?

Zoals jullie weten is Anneke, nadat ze thuis niet lekker geworden was, eind november opgenomen in de VU. Daar is ze behandeld met nieuwe medicijnen voor haar neurologische en oncologische klachten. Toen ze eenmaal stabiel was, is ze overgeplaatst naar het Zonnehuis in Amstelveen om daar aan te sterken in termen van kracht en gewicht, maar ook mentaal. Dagelijks oefenen met de fysio om weer te leren lopen, om weer trap te kunnen lopen, om sterker te worden. Het ging stapje voor stapje vooruit.

Tot na een week bleek dat op de afdeling in het Zonnehuis waar Anneke verbleef, het aantal COVID besmettingen dusdanig snel toe nam dat het dringende advies was om naar huis te gaan. Alles afwegende zou thuis een veiligere setting zijn dan in quarantaine in het Zonnehuis. Dus kwam Anneke na een week in het revalidatiecentrum, geheel onverwacht, net voor kerst naar huis.

Ze moet nu thuis aansterken, de fysiotherapeut komt langs op het Olympiaplein. Thuiszorg is al snel afgebouwd. Praktisch gezien kan ze een hoop zelf (douchen, boterhammetje maken), maar ook veel niet (koken, boodschappen). Uiteraard wordt er door familie en vrienden gezorgd voor alles wat ze niet zelf kan.

Het uitvoerende werk van Anneke wordt nu zo veel mogelijk overgenomen door bestuursleden, met -op de achtergrond- instructie en begeleiding door Anneke. Dat gaat goed. We zijn er blij mee dat we een beroep kunnen doen op haar expertise en dat ze achter de schermen voor vragen en advies beschikbaar wil blijven.

Anneke wil jullie graag laten weten ze dat zo ontzettend blij is met alle kaarten die ze heeft ontvangen en alle liefdevolle wensen die ze heeft gekregen. Het liefst wil ze iedereen persoonlijk bedanken en op bezoek vragen, maar daarvoor is het nog veel te vroeg. Haar belangrijkste opgave is nu verder op krachten komen.

Namens Anneke en het bestuur van StadsdorpZuid,

Marjolijn Witzenhausen

What do you want to do ?

New mail