In memoriam Dieter Croese 13 januari 1943 – 16 mei 2020

Zaterdag 16 mei overleed plotseling onze voormalige penningmeester Dieter Croese.

Dieter heb ik in 1971 als collega leren kennen. Wij beiden hadden onze eerste baan bij Krekel Van der Woerd Wouterse, een management consultancybureau dat zich toen al bewoog op het gebied van strategie, reorganisaties, fusies en overnames.

Wij kwamen af en toe bij elkaar over de vloer en zijn beide kinderen heb ik in de wieg bewonderd.

Dieter beoefende actief allerlei sporten, maar ook yoga en nam ook nog Italiaanse les. Ik kon zijn zoon Diederick, toen hij mij van de week belde, vertellen dat zijn vader erg trots op zijn kinderen was. Hij had me er meerdere malen over verteld.

Anneke vertelde me dat zij de vakkundige en geautomatiseerde wijze van boekhouden van Dieter geleerd heeft. Van zijn werk als penningmeester hebben we dus nog steeds veel plezier en dat werk was natuurlijk veel breder dan alleen de financiën. Dieter was een gewaardeerd lid van ons bestuur, die op de algemene ledenvergadering de leden op duidelijke wijze de jaarcijfers en begroting kon presenteren en waar nodig verder uitleggen.

Ook Jacques Allegro sprak ik deze week en die vertelde dat in de jaren dat Dieter en hij “schouder aan schouder” in het bestuur zaten er een mooie vriendschap tussen hen was ontstaan. Wij bleken beiden aangedaan door zijn overlijden.

Velen van ons kenden Dieter als een geanimeerd bezoeker van onze bijeenkomsten en de borrels, waar hij ook regelmatig bleef komen toen hij en Carla al waren verhuisd.

Woensdag heeft de begrafenis plaats gevonden.

Wij wensen Carla en zijn kinderen veel sterkte bij het verwerken van het verlies van Dieter.

Frits van Servellen