Interessante en enerverende conferentie “Maak je Dorp in de Stad” 21 juni 2018

In een ontspannen sfeer en met 75 deelnemers vond afgelopen donderdag “Maak je dorp in de stad” plaats in het hoofdkantoor van Resto VanHarte bij station Sloterdijk.
Onder leiding van Fred Beekers (mede oprichter van Resto Vanharte) kwamen ’s morgens stadsdorpen en andere bewoners-initiatieven in Amsterdam, Utrecht en Den Haag aan bod. Onder anderen Maria Goos van stadsdorp Haarlemmerdijk, Jacques Allegro van ons stadsdorp en Jitske Tiemersma van het Utrechtse Omzien naar Elkaar deden hun verhaal en gaven aanwezigen gelegenheid tot het stellen van vragen.

’s Middags startten we met 3 workshops rond Eenzaamheid, Wonen en Zorg. Allerlei onderwerpen die ons als leden van stadsdorpen bezighouden werden intensief in kleinere groepen besproken.
Juist deze onderwerpen laten zien dat we naast onze Kringen, Binnenbuurten en Evenementen hard werken aan uiteenlopende zaken, zoals: Toegankelijkheid van woningen, praktisch omgaan met de wereld van zorg, en realistisch kijken naar de aard van en omgang met eenzaamheid.

Met een geanimeerde borrel werd de dag afgesloten, die perfect georganiseerd was door Anneke Huygen en Mary van Vucht

Frans Oostrik