Kenners van de Gerrit van der Veenstraat en het Adema van Scheltemaplein?

Onderstaand verzoek willen we graag plaatsen. Misschien zijn er onder onze leden mensen die meer over de geschiedenis van de Gerrit van de Veenstraat kunnen en willen vertellen voor het Holland Festival.

Beste Stadsdorp zuiders, 

Voor het Holland Festival ben ik op zoek naar bewoners en kenners van de Gerrit van der Veenstraat en het Adema van Scheltemaplein. Op dat laatste plein zal tijdens het festival in juni het klassieke minimal music stuk The Disintegration Loops van de Amerikaanse componist William Basinski opgevoerd worden. 

Degene die bedacht heeft dit stuk daar op te voeren is de Britse componist/kunstenares Ahnoni. Zij is de komende editie artist-in-residence van het festival. Ahnoni woonde in de jaren zeventig enige jaren in de straat en ze is nu enorm gegrepen door het oorlogsverleden van de straat. Ze wil die geschiedenis in en rondom dit project ook vormgeven. 

Concreet ben ik op zoek naar mensen die mij meer over de geschiedenis van de straat kunnen vertellen of die wij in contact kunnen brengen met nazaten van de joodse mensen die voor de oorlog nog in de straat woonden. 

Uiteraard komen wij sowieso graag met buurtbewoners in contact ook als u informatie als hierboven niet direct heeft. 

Ik hoop van u te horen. 

Hartelijke groeten,    

Pieter-Bas van Wiechen
researcher van het Holland Festival

Pieter-Bas van Wiechen
Journalist en historicus
maker van podcasts, teksten, publiekprogramma’s en meer
P-mobile: +31 6 330 422 82
Linkedin – TwitterInstagram

Luister naar een aantal korte en lange radioverhalen op soundcloud of naar meer recente podcasts op Spotify.

Wil je meer over mijn persoonlijke geschiedenis weten? Klik en luister dan hier.