Kerst ‘zoom’ borrel woensdag 16 december

Afgelopen woensdag vond de jaarlijkse kerstborrel van StadsdorpZuid plaats. Dit keer helaas geen samenkomst met zijn allen in Apollofirst, maar een virtuele kerstbijeenkomst via Zoom.

Dankzij de inzet van de Evenementencommissie hebben zo’n 50 Stadsdorpers vanuit huis kunnen genieten van een gezellig kerstprogramma. Dankzij de bereidheid van Apollofirst kon het kerstprogramma daar plaatsvinden en via Zoom bij de aangesloten Stadsdorpers gebracht worden, met veel muziek en twee korte kerstverhalen.

Twee violisten van ‘violisten.nl’, Koos Koopmans en Matthijs Berger, hebben twee keer opgetreden: de eerste keer met 2 delen uit ‘Eine kleine Nachtmusik’ van Mozart; de tweede keer met een Aria uit de Goldberg Variaties van Bach, en met een vrolijke Ierse melodie. Daarnaast werden we verwend met de ‘Nocturne Posthume’ van Chopin, gespeeld door Warner Roeters van Lennep, woonachtig in BinnenBuurt 1.

 

 

Bij een kerstviering mag een kerstverhaal niet ontbreken! Acteur Bartho Braat las op zeer beeldende wijze twee keer een kort kerstverhaal voor: ‘Een witte kerst’ van Godfried Bomans, en ‘Monsieur L’Abbé’, naar een bewerking van Henri Knap.

Onze voorzitter Machiel van der Woude sprak een kerstboodschap uit, en sloot de bijeenkomst af met een toost op een mooie Kerst en een goed en gezond 2021, waarop wij met zijn allen het glas (thuis) hebben geheven.

Het was een hele gezellige en geanimeerde kerstviering, ondanks de beperkende omstandigheden. Hopelijk kunnen wij elkaar weer face to face ontmoeten ergens in 2021!

What do you want to do ?

New mail