Kerstconcerten in Westerkerk en Obrechtkerk

Westerkerk. Zaterdag 7 december 15 uur Elias Felix Mendelssohn Bartholdy.

Beste mensen,
Als katholieke jongen kwam je vaker in de kerk dan je de bijbel werd voorgeschoteld. De grote profeten uit het Oude Testament kreeg je nog net mee. Ik zou Elias zeker onthouden hebben als ik op 12-jarige leeftijd had gelezen dat de man in een wagen, getrokken door vurige paarden in bliksemend onweer de hemel was binnen gedenderd. Ik moest ver in de 70 worden voor ik dit verhaal in al zijn glorie mocht uitzingen, getoonzet door Felix Mendelssohn Bartholdy.
Elias, merkwaardige man, geëerd zowel in het jodendom (Elia), het christendom (Elias) als de islam (Ilyas). Steeds de profeet die de Israëlieten oproept om alleen de ene ware god te aanbidden. Elias, die zijn koning tot de orde riep, die het liet regenen, die de priesters van Baäl liet ombrengen; voor de katholieken de patroon van de automobilisten, de luchtschepen, de vliegtuigen en het verkeer, aan te roepen bij onweer en brand. Voorwaar, wij hadden geen beter moment kunnen uitkiezen om dit grote oratorium, of eigenlijk concertante opera, te brengen. Dat is in het bestaan van het Hoofdstadkoor trouwens de eerste keer. Als we het dan doen, doen we het goed: met twee grote koren, een flink orkest en goede solisten, op 30 nov. in Den Haag en op 7 dec. in de Westerkerk.

De kaartjes zijn wat duurder dan normaal, via mij met flinke korting, geen € 32,50, maar € 29, inclusief fraai tekstboekje. Je krijgt er muziek voor terug, en als je bij mij je kaartje koopt: hierbij de uitnodiging voor onze traditionele borrel-na-afloop thuis in de Beethovenstraat. Komt en geniet!

C.F.M. (Kees) Jansen
Beethovenstraat 196-4
1077 JZ Amsterdam
Tel. 020 671 49 44
Mob. 06 296 04 987
cjn@upcmail.nl

_____________________________________________________________________________________________

Obrechtkerk.  Vrijdag 13 december 2019

Kerstconcert door Obrechtkoor en -orkest o.l.v. Luc Löwenthal.
Het programma omvat o.a. Magnificat van F. Durante, For unto us van G.F. Händel, Befiehl dem Engel van D. Buxtehude en Halt was du hast/Jesu meine Freude van J.M. Bach.

Bekende kerstliederen, samenzang en werken voor orgel en hoorn maken het kerstgevoel compleet.

Aanvang: 20:15 uur
Plaats: Obrechtkerk, J. Obrechtstraat 28, 1071 KM Amsterdam
Info: www.obrechtkerk.nl
Toegang vrij, collecte na afloop
Het concert duurt ca. 1 uur