Koninklijke onderscheiding voor ons StadsdorpZuid lid Yvon Scheper

OVERGENOMEN UIT DE LEEUWARDER COURANT.

Burgemeester van Weststellingwerf, André van de Nadort, reikte afgelopen zaterdagmiddag een Koninklijke onderscheiding uit aan Yvon Scheper (71). De uitreiking vond plaats op het terrein van Opera Nijetrijne, gelegen aan de Scheene in de Rottige Meenthe.

FOTO LENUS VAN DER BROEK

Frits van Servellen speldt zijn partner het lintje op i.v.m. Corona

Het lintje werd opgespeld door haar partner en mede producent Frits van Servellen. Als toegift trad het nieuwe NijeKwartet op.

Yvon Scheper is als initiatiefnemer, directeur, producent en organisator het gezicht van Opera Nijetrijne. Op initiatief van haar wordt al vanaf 2001 jaarlijks een opera opgevoerd. De opera’s zijn vaak onbekende, komische 18e eeuwse opera’s, vertaald in het Nederlands en dus goed te volgen. De opera’s worden gespeeld in de open lucht, midden in het landschap van de Rottige Meente.

Als gevolg van de coronacrisis kan de twintigste editie van de opera dit jaar geen doorgang vinden. De opera is geliefd bij een breed publiek en krijgt jaarlijks goede recensies van de landelijke pers. In 2008 werd Opera Nijetrijne zelfs vereerd met een bezoek van voormalig staatshoofd, prinses Beatrix. Zie verder https://www.lc.nl/friesland/weststellingwerf/Yvon-Scheper-van-Opera-Nijetrijne-krijgt-Koninklijke-onderscheiding-25913865.html

 

Gefeliciteerd Yvon met deze mooie Koninklijke onderscheiding!