Kunst – Kunst – Kunst

ARTZUID 2017

Abstractie

De vijfde editie van de Internationale Sculptuur Biënnale Amsterdam, ARTZUID 2017, vindt plaats tussen 19 mei -17 september 2017. Curator Rudi Fuchs presenteert 60 abstracte beelden van naoorlogse kunstenaars op de Apollolaan, Minervalaan en de Zuidas in Amsterdam Zuid. ARTZUID 2017 sluit aan bij het themajaar Van Mondriaan tot Dutch Design en laat de invloed van De Stijlbeweging op de naoorlogse Nederlandse beeldhouwkunst zien. De kunstenaars zijn van verschillende generaties. Met deze beeldententoonstelling wil Fuchs Nederlandse abstracte beeldhouwers internationaal positioneren. Zie de website www. http://www.artzuid.nl/artzuid-2017/

 

OPENateliersZUID 2017

kunst die je pakt!

Voor de zevende keer vindt op 20 en 21 mei 2017 van 12:00 – 18:00 uur OPENateliersZUID plaats. Tijdens deze kunstmanifestatie openen 114 professionele kunstenaars en ambachtslieden, die wonen en / of werken in Amsterdam Zuid, hun ateliers en werkplaatsen voor het publiek.

Het accent van de OPENateliersZUID ligt dit jaar op De Pijp met één van de de Centrale Exposities in de Oranjekerk, Tweede van der Helststraat 1, nabij het Sarphatipark. Voor het eerst is er dit jaar – vanwege de enorme belangstelling – een tweede Centrale Expositie. Deze is te zien in het Joke Smit College aan de Reijnier Vinkeleskade 62. Op de Centrale Exposities is van elke deelnemer één werk te zien. De deelnemers uit Buitenveldert en Oud-Zuid presenteren zich in het Joke Smit College, de deelnemers uit De Pijp en de Rivierenbuurt in de Oranjekerk.

Tijdens de OPENateliersZUID kunnen zowel ateliers als ‘kunstknooppunten’ worden bezocht. Kunstknooppunten zijn locaties waar meerdere personen hun werk laten zien. Het getoonde werk is rechtstreeks te koop bij de deelnemers. Kunstenaars zelf zijn het aanspreekpunt en op elke te bezoeken plek ligt gratis informatie klaar, zoals de Kunstkrant OPENateliersZUID. http://www.openatelierszuid.nl/

 

Weekendtentoonstelling Marian Plug aquarellen, 19/21 mei 2017

In de ArtiGalerie aan het Rokin 12 zijn het komend weekend de mooie aquarellen van ons Stadsdorplid Marian Plug te bewonderen. De opening is vrijdag, 19 mei van 17.30 tot 22.00 uur. Zaterdag en zondag is de galerie geopend van 12.00 tot 18.00 uur.