Lezenswaard

Wie echt geïnteresseerd is in het MILIEU leze “How to Avoid a Climate Disaster” van Bill Gates. Je zou die titel en auteur niet direct koppelen, maar Gates is oprecht bezorgd over de gevolgen van de CO2 uitstoot die onze leefwijze met zich meebrengt. En hij is een oplossingsgerichte denker! Die oplossing ligt in de ogen van Gates in eerste instantie niet zozeer in het propageren van behoedzaam gedrag, want “zo zit de gemiddelde mens niet in elkaar”. Hij zoekt als rechtgeaarde techneut de oplossing in het ontwikkelen van geheel nieuwe productietechnieken met (uiteindelijk) 0% CO2 uitstoot in 2050!

Het boek behelst een inspirerende zoektocht naar de technische mogelijkheden om dat doel te bereiken: welke technieken zijn al beschikbaar, wat is er wereldwijd in ontwikkeling, hoe brengen we (i.c. Gates en zijn Stichting) cruciale wetenschapslijnen bij elkaar; welke rol spelen de overheid, de politiek, het bedrijfsleven in dit geheel en -last but not least- : wat kunnen we zelf doen, als verantwoordelijke burger en dito consument.

Laat je niet lamslaan door de overweldigende hoeveelheid stappen die nodig zijn om een klimaatramp te voorkomen, maar laat je inspireren door de kansen die er blijkbaar ook volop zijn.
Kortom: lees dit boek (nu ook in het Nederlands)!

De MilieuKring
Karin Jurgens

Op maandagmiddag 16 augustus om half vier komen de leden van de MilieuKring weer bij elkaar. Heb je zin om een keer mee te praten: je bent van harte welkom. Graag even bellen: 020-6738537