Lezing Sjef van Bommel

Sjef van Bommel
Even filmpje opzoeken

Op woensdag 26 september 2018 hield Stadsdorper Sjef van Bommel – die trainer is bij Samen dementievriendelijk – een lezing over het landelijk actieprogramma ‘Samen dementievriendelijk’. Dit programma is van Alzheimer Nederland, het ministerie van Volksgezondheid en PGGM. Sjef gaf met de lezing aan wat dat programma voor Stadsdorp Zuid zou kunnen betekenen.  De focus van het programma ligt op wat mensen met dementie nog wél kunnen en op het doorbreken van het taboe rondom dementie.

Het was wel even slikken toen Sjef vertelde dat één op de vijf mensen in Nederland dementie krijgt. Bij vrouwen ligt dat nog hoger. Eén op de drie vrouwen krijgt dementie, maar dat komt vooral omdat vrouwen gemiddeld ouder worden.

Op 18 mei jongstleden volgden al 20 leden van ons Stadsdorp, waaronder veel buurtcoördinatoren, een training Samen dementievriendelijk. Tijdens die training kregen zij informatie over dementie en leerden zij hoe je (nog) beter om zou kunnen gaan met mensen met dementie.

Als voorproefje hebben we tijdens de lezing samen met Sjef een online training gedaan. Hieronder treft u de link aan om dat zelf ook eens te doen.  Sjef vroeg de leden of we zo’n training voor bijvoorbeeld elke BinnenBuurt kunnen organiseren. De leden die aanwezig waren vonden dat een goed idee. Aanwezige bestuursleden nemen dit voorstel mee. Er werd nog veel nagepraat aan de bar van het Apollohotel.

 

https://samendementievriendelijk.nl/trainingsaanbod