Lezing StadsdorpZuid via Zoom op Woensdag, 27 mei om 16.00 uur

BEETHOVEN 250 JAAR

U leest het goed! Er komt deze maand weer een StadsdorpZuid-lezing door de ons inmiddels bekende Huib Ramaer, musicoloog (‘Het muziekleven in Zuid’, februari 2019).

Over de lezing
Beethoven opent als een van de eersten de poorten voor de romantiek. Hij is pionier van de liederencyclus (An die ferne Geliebte opus 98), componeert meesterlijke variaties (Diabelli Variaties opus 120) en machtige symfonische muziek, breder uitdijend dan ooit (Eroïca) en de allereerste symfonie met koorzang (‘de’ Negende).
Beethoven brengt het pianospel op een hoger plan en bevrijdt de cello van elke dienstbaarheid, waardoor cellisten en pianisten sinds Beethoven de wereld konden veroveren. Naar aanleiding van het Beethovenjaar 2020 werpt Huib Ramaer nieuw licht op deze baanbrekende componist, brengt hij u de meest recente inzichten van Beethoven-biografen, toont hij u Beethovens woeste handschrift en laat veel muziek horen.

Het nieuwe samenzijn – Videobellen
Voor deze lezing dit keer een digitale bijeenkomst, uit nood geboren maar ook boeiend.
We gebruiken daarvoor Zoom, een zeer gebruiksvriendelijk systeem voor videobellen, lezingen en colleges. Je kunt de lezing rechtstreeks op je eigen computer volgen. Je kunt elkaar, en ook Huib, zien en horen.
Geen ervaring met Zoom? Wij instrueren iedereen die hulp nodig heeft en oefenen samen voordat de lezing begint. Het is echt vrij eenvoudig.
Binnen ons SDZ willen wij dit videobellen stimuleren, omdat deze wijze van communiceren een nieuwe manier is om samen te zijn en dus ook om minder geïsoleerd te raken. Onze bijeenkomsten (AVL, borrels) zijn voorlopig onmogelijk geworden; dit biedt een kans om elkaar toch weer even zien en te spreken. En heb je eenmaal gezoomed, dan is de volgende stap (voor zover nog niet bekend) het videobellen met groepjes vrienden, kinderen en kleinkinderen. Dus doe mee!

Inschrijving
Voor deze lezing geldt inschrijving vooraf. Het aantal plaatsen is gelimiteerd. Opgeven bij Anneke Huygen via info@stadsdorpzuid.nl Daarbij vermelden of een Zoom instructie vooraf gewenst is (wij leggen het graag uit).
Overig
Inbellen vanaf 15:45 uur (15 minuten van tevoren). Begroeten en bijpraten tot 16:00 uur en na afloop mogelijk!
We zullen de nieuwste beveiligingsinstellingen die Zoom biedt op het hoogste niveau instellen.

Wij hopen dat velen zich inschrijven!
Hartelijke groet,
Frits van Servellen