Lunch bij De Coenen

Zomaar uit een BinnenBuurt…

Het was gezellig druk bij De Coenen op woensdag 6 maart. Een tijdje geleden had ik bedacht met onze binnenbuurt 8 weer eens iets te ondernemen en een lunch leek mij een goed idee. Alle trams reden weer richting Roelof Hartplein, want dat was natuurlijk noodzakelijk voor dit uitje. Er was aardig wat belangstelling bij onze leden en ik wilde ter plaatse overleggen of dat allemaal wel kon met een club van veertien mensen. Maar geen enkel probleem werd mij verzekerd; ik kon rekenen op een leuke tafelschikking.

Toen ik op de dag zelf binnenkwam zag ik dat er zeker nog twee andere groepen zich hadden aangemeld en ook in de achterzaal bleek nog een groep te lunchen. Het leek mij een hele klus voor de vrijwilligers om al die mensen te bedienen, maar ze hadden versterking opgeroepen en alles verliep goed. Sommigen moesten wat langer wachten voordat hun bestelling werd neergezet, maar niemand van onze groep vond dat erg. De Coenen had trouwens net die dag een nieuw concept: je was vrij om zelf je lunch samen te stellen, terwijl het voorheen een vast arrangement was. Erg prettig voor de gasten natuurlijk, maar extra werk voor de vrijwilligers. Die waren trouwens uiterst vriendelijk en vonden het alleen maar leuk om het ons naar de zin te maken. Hulde. En wij hádden het ook naar de zin; het was geanimeerd en iedereen vond het een geslaagd idee en leuk om met mensen te praten die je anders niet zo gauw ontmoet.
Het bleek toch weer eens dat een binnenbuurt verbindend kan werken en het was goed om dat te ervaren.
Marijke Engels