Mooi oud zijn, mooi oud worden

In november wordt het boek uitgegeven: Mooi oud zijn, mooi oud worden. Een zoektocht.
Het boek is door één van onze Stadsdorpers, Joke Roeleveld, samen met haar vriendin Gertrude Klinkhamer geschreven.
Het boek bestaat uit twee delen:

Het eerste deel is een essay van de hand van Gertrude Klinkhamer waarin onderzocht wordt op welke manier de huidige blik op de ouderdom is beïnvloed door onze westerse culturele geschiedenis. Naast een schets van de ontwikkelingen en beeldvorming over en van ouderen, laat zij in dit essay zien hoe levenskunst kan helpen de kwaliteit van het ouder wordende leven te verhogen.

Het tweede deel van het boek bestaat uit een briefwisseling van twee ouder wordende vrouwen. De correspondentie meandert door hun dagelijks leven. Ingrijpende veranderingen, opborrelende angsten, groeiende inzichten, winst en verlies worden zichtbaar in de brieven. Vragen over zingeving, angst voor verlies van gezondheid en relaties, ideeën over onthechting en verlangen naar vlammend leven passeren de revue. Een zoektocht op de weg die onverstoorbaar leidt naar het einde van dit leven. Hoe ben je en word je Mooi Oud?

Het essay biedt reflectie op oud (durven) zijn en oud worden in deze tijd. De briefwisseling weerspiegelt de zoektocht in het leven van alledag en stijgt daarmee uit boven het individuele van déze twee vrouwen.

Uitgeverij Aspekt brengt het boek op de markt. Het boek is begin november te bestellen via de website www.mooioudzijn.nl. U krijgt dan een gesigneerd exemplaar gratis thuisbezorgd.
Vanaf medio november is het boek in de boekhandel te koop.