Move it or Lose it!*

Kort nadat ik me bij de Werkgroep Vitaal ouder worden had aangesloten ben ik naar mijn ouders, die beiden halverwege de tachtig zijn, in Edinburgh gegaan.

Hoe houden ze zichzelf fit?
Mijn vader speelt elke week negen holes golf met een groep vrienden en geniet daarna van een gezonde lunch. Na het spelletje golf en lunch speelt hij een paar rondjes bridge…. Mijn moeder nam me mee naar de Move it or Lose it-klas die in de nabijgelegen kerkzaal wordt gehouden. Aan de klas namen 25 dames en één man met een gemiddelde leeftijd van 70 deel. Move it or lose it is een leuke en gemakkelijke manier om slank, flexibel, sterk en stabiel te blijven door aan de spieren te werken om het evenwicht te bewaren. Zoals mijn moeder zegt … Het is alles wat ze nodig heeft om haar een goed gevoel te geven. Ze heeft ook een paar nieuwe vrienden ontmoet!

Hoe werkte het?
We moesten allemaal op een stoel plaatsnemen. We begonnen door een voet naar links te bewegen met de hiel op de grond te tikken en dit vervolgens met de rechtervoet te herhalen. Dit werd gevolgd door te tikken op onze tenen enz. We deden deze oefeningen op leuke muziek. We brachten het uur door met werken aan al onze spieren, niet alleen zittend maar ook staand, met de stoel als ondersteuning en we genoten tegelijkertijd van de muziek.

En trouwens, mijn moeder speelt ook iedere week bridge met vrienden en ook met mijn vader. Zeker een goed voorbeeld voor mij…

Shiona Kamermans

* Move it or lose it! werd in 2010 opgericht door Julie Robinson. Haar bedrijf heeft nu een landelijke dekking met een netwerk van instructeurs die elke week bewegingslessen geven aan duizenden oudere mensen. Julie en haar team hebben ook fitnessproducten ontwikkeld, waaronder dvd’s, weerstandsbanden en al het andere dat je nodig hebt om thuis fit te blijven. https://www.moveitorloseit.co.uk/about-us/
Nederlandse website: https://www.allesoversport.nl/artikel/filmpjes-gymnastiek-voor-ouderen/