Muze van Zuid 2021 viert weer het muzikale erfgoed van Amsterdam Zuid

Festival Muze van Zuid
Dineren met livemuziek in Het Amsterdamse Proeflokaal? Je een glas wijn laten inschenken door een klarinettist? Het kan allemaal in festival Muze van Zuid. Op 17, 18 en 19 september 2021 brengt de vierde editie van het festival ruim honderd professionele musici en zangers naar Amsterdam-Zuid. Nieuw zijn de concerten rond het Roelof Hartplein, op het Stadionplein en in de Vrijburg aan de Diepenbrockstraat. Muziekwandelingen voeren je van het plein voor de Obrechtkerk naar concerten op locaties waar je anders nooit komt, zoals de fraaie Lutherse kapel aan de Van Eeghenstraat, waar Lidy Blijdorp zal schitteren in de Sonate voor cello solo van Zoltán Kodály.
Spectaculair is de Historische Rijzaal van De Hollandsche Manege waar zaterdagavond 18 september Hongaarse koorzang klinkt met saxofoon, cello en cimbalom. De cimbalist András Szalai komt er speciaal voor over uit Boedapest. De muziekwandelingen zijn uitgebreid en voeren je naar concerten. Er zijn wandelingen rond de viool in Zuid, over pianisten in Zuid en er is een Vondel-wandeling met verhalen over Vondel, het Vondelmonument, de geschiedenis van het Vondelpark en muziek uit de tijd van Vondel. Over Oskar Back en zijn leerlingen vertelt artistiek leider Huib Ramaer je smakelijke anekdotes tijdens zijn vioolwandeling op zondagmorgen. Die voert naar een intieme ruimte waar ooit Herman Krebbers en Theo Olof les kregen van Back. Je wordt er getrakteerd op de Chaconne voor viool solo van Bach. Bazuin het voort en neem je vrienden en familie mee!

Programma en kaarten: https://www.muzevanzuid.nl/programma/

Zin om mee te helpen als vrijwilliger? Iemand die zijn huis beschikbaar wil stellen voor huisconcerten? Muze van Zuid is er altijd blij mee! Laat het weten via: info@muzevanzuid.nl