Nationale Diabetes Challenge

Vanuit Puur Zuid bereikte ons dit bericht.

Deze week start ook in Amsterdam de Nationale Diabetes Challenge, een trainingsprogramma waarin deelnemers iedere week samen werken aan hun gezondheid door te wandelen. Voor veel deelnemers is het een eerste stap naar meer bewegen, zij hoeven dus niet al fit te zijn om mee te kunnen doen. Voor anderen is het een gezellige manier om vaker te bewegen. De Amsterdamse atletiekvereniging Phanos en maatschappelijk dienstverlener PuurZuid organiseren in Amsterdam Zuid de lokale wekelijkse groep voor de Nationale Diabetes Challenge die tussen mei en eind september plaatsvindt.

Wat houdt de Nationale Diabetes Challenge in:

Tijdens de Challenge werken deelnemers wekelijks aan hun gezondheid door samen onder begeleiding te wandelen. Vanuit het Olympisch Station wordt iedere vrijdagmiddag gewandeld en door die regelmatige training zijn de deelnemers in september fit genoeg om mee te doen aan de eindweek.

Tijdens de eindweek lopen wij vier dagen, die afgesloten wordt met een groot feest op zaterdag 29 september in het Olympisch Stadion. Duizenden deelnemers aan de Nationale Diabetes Challenge komen daarvoor naar Amsterdam! Hoewel de Challenge daarna stopt, is de ervaring dat deelnemers toch doorgaan met bewegen!

Voor wie is de Nationale Diabetes Challenge:

De groepen van de Nationale Diabetes Challenge staan, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, open voor iedereen die leeft met een chronische ziekte, meer wil bewegen en zijn of haar gezondheid wil verbeteren.

Wanneer en waar lopen wij:

De groep van Phanos en PuurZuid loopt op vrijdag, vooralsnog om 16:00 uur (maar afhankelijk van de wensen van de deelnemers is iets later ook mogelijk). We verzamelen om 15:45 uur bij Phanos in het Olympisch Stadion, Phanos is gevestigd op nummer 1. Als je voor de hoofdingang van het stadion staat, zit dit aan de linkerkant. Bij goed weer wachten we buiten op de deelnemers, maar je kunt ook even naar binnen lopen om je te melden. De Challenge wordt begeleid door vrijwilligers van Phanos en PuurZuid.

Wat kost de deelname?

Deelname aan het gehele programma kost Eur. 25,-, voor Amsterdammers met een stadspas met groene stip is er een regeling en krijgt men Eur. 20,- korting. Dit bedrag dient vooral om het eindfeest in september te bekostigen.

Waar vindt ik meer informatie en kan ik mij als deelnemer aanmelden?

Meer informatie leest u op de website van de Nationale Diabetes Challenge, https://www.nationalediabeteschallenge.nl/. Wil je je aanmelden? Klik dan op ‘Wandel mee’ en zoek op Amsterdam. Onze groep is te vinden onder de naam ‘Phanos Puurzuid-1. Voor vragen kunt u contact opnemen met ondergetekende, hij is het beste per e-mail bereikbaar! Aanmeldingen ontvangen wij graag via de inschrijfpagina op de website, https://www.nationalediabeteschallenge.nl/phanospuurzuid-1/inschrijving/.

Met vriendelijke groet,
Wouter Plaatsman Sociaal Werker

Aanwezig op: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag