Nieuws Concert en Theater in de Buurt

Kerstconcert  Kruiskerk– Gloria 18 december

Beste mensen,

Hoofdstadkoor

Na de Sinterklaas gaan we richting Kerstfeest: van vrolijk cadeautjes uitpakken naar de gewijde sfeer met sparrengeur en een copieuze maaltijd. Om een beetje in passende kerstsfeer te komen helpt de muziek die het Hoofdstadkoor op zondagmiddag 18 december gaat brengen subiet: Vivaldi (altijd smakelijk en ook nog gewijd) en na de pauze Christmas carols van John Rutter (very english) en de compilatie van kerstliederen onder de titel ‘Carol of the Bells’ die uitloopt op community singing, ofwel lekker meezingen op bekende kersttonen.
Gegarandeerd: je gaat er onbevangen in en komt er met een laagje poedersneeuw op het hoofd weer uit, op naar vrolijke kerstdagen!

Onze traditionele locatie de Dominicus was helaas bezet. Daarom wijken we uit naar onze repetitieruimte, de Kruiskerk te Amstelveen.
Vrij parkeren en voldoende parkeerruimte direct in de buurt. Kaartjes kosten € 27,50, inclusief pauzedrankje; zoals gebruikelijk te bestellen via mij. Dan zorg ik ervoor dat je ze tijdig in de brievenbus vindt. Rechtstreeks bestellen op www.hoofdstadkoor.nl kan ook, maar laat mij dat dan even weten. Komt beste familie, vrienden, kennissen, stadsdorpers, dit is goed voor jullie en voor onze koorkas, die na de slopende coronaperiode akelig leeg is.

Kees Jansen <cjn@upcmail.nl>

Contactgegevens Kruiskerk
Van der Veerelaan 30a
(Staat haaks op de Keizer Karelweg)
1181 RB Amstelveen
Tel.: 020 641 38 26 (kerk)

Bereikbaar via openbaar vervoer
• Bus 347, 348, 357 – Halte: Kruiskerk
• Tramlijnen 5 – Halte: Zonnestein-Beneluxbaan

__________________________________________________________________

Theater Apollofirst

Ouderwetse gastvrijheid

Een uit de jaren vijftig van de vorige eeuw stammende ambiance waar u na afloop van de voorstelling in de library bar het glas kunt heffen met uw favoriete artiest.In december is alles al volgeboekt maar kijk snel naar het programma voor 2023.  https://www.theater.apollofirst.nl/index.php

_____________________________________________________________

Theater de Thomas

Klokgelui 16 december

Het team van de Thomas nodigt jullie van harte uit voor KLOKGELUI, een voorstelling voor groot en klein. Geestig, scherp en ontroerend muziektheater met een vleugje Kerst. Bach, Piazzolla en Chopin spelen samen met Hans Dagelet en Esther Apituley een hoofdrol in de muzikale theatervoorstelling KLOKGELUI die op vrijdag 16 december om 19.00 uur in première gaat in De Thomas.

Gratis lunchconcert 13 december

Dinsdag 13 december is er weer een gratis lunchconcert. Kom genieten van het strijkkwartet met bandoneon La Cumparsita!

Het team van De Thomas https://dethomas.nl/