Nieuws over vervoer

U wilt erop uit, maar u heeft geen eigen vervoer (meer)?

Blijft u heel dicht bij huis?

Kijk eens bij Heen en Weer https://heenenweeramsterdam.nl/  Het zijn de kleine canta’s die met vrijwilligers tussen maandag tot en met vrijdag van 9:00 en 17:00 uur in Amsterdam Oud Zuid te boeken zijn. U moet zich wel eerst registreren via hun website. Daar ziet u ook alle verdere informatie. Soms zijn BinnenBuurt leden bereid om u een keer te halen of te brengen naar een met het openbaar vervoer lastig te bereiken afspraak. U kunt wellicht een oproep plaatsen op onze website bij de webpagina’s vraag en aanbod.

Vervoer binnen een straal van 25 km?

Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV). U kunt bij de Wmo Helpdesk van de gemeente AOV aanvragen. AOV is speciaal vervoer voor mensen met een beperking én mensen van 75 jaar en ouder, voor ritten van en naar sociale activiteiten binnen een straal van 25 km van het woonadres. Zie ook www.amsterdam.nl/aov Het is openbaar vervoer op afroep, van deur tot deur. U rijdt meestal niet direct naar uw bestemming. Met een Wmo-vervoerspas betaalt u een lager tarief.

Voor cultuur en natuur uitstapjes

Groengrijsbussen van de stichting ZuiderAmstel in beweging.  De Groengrijs bussen van Vereniging Groengrijs, een initiatief van Stichting ZuiderAmstel in beweging. Zij staan in dienst van sociaal-maatschappelijke organisaties, van zorgcentra tot gehandicaptenorganisaties, van jeugdverenigingen tot buurtcentra. Hun doel is om sociaal isolement te voorkomen, de sociale cohesie te vergroten en cultuur en natuur voor jong en oud toegankelijk te maken. Kijk voor meer informatie, planningen en het boeken van tochtjes op https://groengrijs.com/

Wilt u verder weg en heeft u recht op WMO vervoer? U kunt de Wmo Helpdesk van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur gratis bellen op 0800 0643. Misschien kunt u een beroep doen op Valys als u verder wilt reizen dan vijf zones van het openbaar vervoer. U komt in aanmerking voor een Valyspas als u recht heeft op Wmo-vervoer, een Wmo-rolstoel, een Wmo-scootmobiel, een gehandicaptenparkeerkaart of een OV-begeleiderskaart. Kijk voor de verschillende vormen van reizen op de website van Valys.