Nieuws uit de BinnenBuurten

Rondleiding

Vorige week woensdag 19 oktober hebben wij een rondleiding met onze BinnenBuurt gehad onder leiding van Else Valk.
Wij verzamelden ons bij de Stopera alwaar zij een boeiende inleiding gaf over de geschiedenis van Joodse mensen die in Amsterdam terecht kwamen, hoe ze leefden en woonden.
Vervolgens maakten wij een wandeling richting Jodenbreestraat en Jonas Daniël Meijerplein, onderweg vertelde zij bij de verschillende monumenten een goed verhaal.
Daarna naar het nieuwe Namenmonument en toen over de “Schaduwkade” van de Nieuwe Keizersgracht terug naar de Stopera en als afsluiting met elkaar een drankje bij café Dantzig.

Het was een zeer geslaagde middag en aanbevelingswaardig.

Else wil graag deze rondleidingen door Joods Amsterdam herhalen met eventuele uitbreiding naar de Plantagebuurt, dat duurt dan 2,5 uur maar zoals wij het gedaan hebben was het 1,5 uur. De prijs voor een rondleiding van 2,5 uur kost dan 12,50 euro, de groepsgrootte is max 15 personen mag ook 10 zijn.
Als jullie belangstelling hebben voor jullie BinnenBuurt kun je contact met Else opnemen.
Haar e=mailadres is: else.valk@xs4all.nl

Hartelijke groet,

Helga van Wegen Binnenbuurt 11

________________________________________________
Lustrumconcert Amstelstrijkers

Een kleine impressie van het lustrumconcert van de Amstelstrijkers waar wij ons BinnenBuurtlid Kirsti Goedhart als concertmeester hebben horen spelen.
Er waren 15 StadsdorpZuid leden aanwezig.
Namens Kirsti en de Amstelstrijkers dank voor de aanwezigheid.
We hebben genoten van de prachtige muziek en na afloop gezellig een aangeboden glaasje van StadsdorpZuid gedronken waar ook alle orkest leden bij aanwezig waren.
We gaan er een traditie van maken.

Met vriendelijke groeten,

Hetty Pijnappel BinnenBuurt 2A