Nieuws uit de Buurt

De Thomas

Troostwandeling

Op dinsdag 18 april, 13.00-15.00 uur, organiseert het Troostcafé een wandeling voor iedereen die leeft met een verlies: de Troostcafé Lentewandeling. We vertrekken vanuit De Thomas, en verzamelen daar in de foyer.

Vandaar wandelen we naar het mooie Beatrixpark en stoppen bij enkele markante punten die ons kunnen inspireren. Zo bezoeken we het bijzondere beeld ‘Your life is calling’ van kunstenaars Paul Pieck en Benno Réwinkel (1998). We lopen door de Artsenijhof, met alle bijzondere kruiden en planten. Ook doen we de vaste plantentuin aan waar karakteristieke wereldbollen staan opgesteld.

Na afloop zitten we nog even bij elkaar in De Thomas voor koffie en thee. De wandeling zelf duurt ongeveer een uur. Signe en Jacqueline zullen de wandeling begeleiden.
Alleen bij echt slecht weer gaan we niet naar buiten, maar blijven we binnen in De Thomas.

Het Troostcafé is er voor iedereen die leeft met een verlies. Dat kan verlies van een dierbare zijn, maar ook van gezondheid of van een land bijvoorbeeld. Tijdens de wandeling staan we af en toe stil bij dat verlies. Dat kan ook in gedachten of terloops zijn, niets hoeft.

Aanmelden is niet nodig, maar mag wel: info@troostcafe.nl Ook met vragen, kun je ons op dit mailadres mailen.

_____________________________________________________________________

Minervabrug afgesloten

De Minervabrug over het Zuider Amstelkanaal is in slechte staat. Tot en met 12 juli werken ze aan de brug. Fietsers en voetgangers kunnen een omleiding volgen.

_______________________________________________________________

Alzheimer Trefpunt dinsdag 4 april Thema “Samen goed (mantel)zorgen”.

Een avond over thuiszorg, indicaties, hoe en wanneer inschrijven voor een verpleeghuis en eigen bijdragen. Een diagnose dementie heeft grote impact op alle betrokkenen en roept veel vragen op over de toekomst en wat kan je verwachten? Wanneer is ondersteuning wenselijk of nodig. Welke hulp is er mogelijk en waar moet je zijn? En hoe werkt dat met financieringen als WMO, ZVW, PGB en WLZ, eigen bijdragen en vergoedingen?
Mantelzorgmakelaar Nicolien Reith en Casemanager Dementie Frieda Kooij vertellen wat u wilt weten. Locatie: Lekstraat 13A 1079 EK Amsterdam
U bent vanaf 18:30 uur van harte welkom, om 19:00 uur starten wij met ons programma.

4 april, thema: Samen goed (mantel)zorgen
Spreker: Nicolien Reith (mantelzorgmakelaar) en Frieda Kooij (casemanager Dementie).