Nieuws uit de Buurt

Brug over Stadiokade heropend

Na 4 maanden restaureren zal op zaterdag 9 september om 15.00 uur de brug over de Stadionkade worden heropend. De Gemeente zorgt voor een tuktuk met koffie en thee.
Het buurtcomité “Minervabuurt netjes houden” zorgt voor enige versiering en een lint dat doorgeknipt zal worden door een vertegenwoordiger van de Gemeente.

Wij hopen dat veel buurtbewoners de opening zullen bijwonen.
Jet Key

 

____________________________________________________________________

Rondleidingen ARTZUID

 

 

 

 

 

Op 10 en 17 augustus heeft een aantal stadsdorpers genoten van een door het bestuur aangeboden rondleiding langs een aantal beelden, onder de voortreffelijke leiding van gids Jan Richter.
Iedereen was enthousiast over zijn toelichting en achtergrondinformatie. Beide keren troffen we het ook met mooi weer. Na afloop werd ons een voortreffelijk verzorgde aangeklede borrel aangeboden. Wij danken Cintha van Heeswijk voor de perfecte organisatie! Bijgaand een foto impressie. Stadsdorpers die graag mee hadden gewild maar niet op de door ons georganiseerde data konden, kunnen intekenen op de instaprondleidingen van ARTZUID op zaterdag of zondag, altijd om 13.00.
Zie ook de website van ARTZUID! Ook wijzen we graag op de Artists Talks, zie https://artzuid.nl/webshop/tours/artzuid-artist-talk/

____________________________________________________________________

Biologisch in Zuid

De biologische markt op het Minervaplein weten we inmiddels wel te vinden maar wist u ook dat elke vrijdag de boer met melk e.d. ook in Zuid komt? De basis van alle melkproducten van MOMA is de melk van de 56 montebéliarde koeien van biologische boerderij de Groene Griffioen in Weesp .https://www.moma.amsterdam/

Elke vrijdag in Amsterdam Zuid:
10:00-11:00 Rijnstraat (brug Jozef Israëlskade)
11:30-12:15 Maasstraat (t.h.v. bakkerij van Vessum)
12:45-13:45 Vredeskerkplein (t.h.v. Aldi)
14:00-15:00 Olympiaplein (skatebaan)
15:30-16:15 Cornelis Schuytplein
____________________________________________________________________

Openbare Bibliotheken: ontwikkeling Buurtgericht werken Zuid

Onlangs heb ik gesproken met Edwin Werkman van de OBA’s in Zuid.
Het beleid van de OBA’s is gericht op meer buurtgericht  te gaan werken.
Wat kunnen we zoal van ze verwachten?
1. De digitale cursus Welkom Online, in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. Deze start in OBA Roelof Hartplein op 25 september. Zodra er meer informatie is houd ik u op de hoogte.
2. Zaalverhuur. De Kluunzaal zowel als het leescafé. Interessant om te weten dat deze te huur zijn per dagdeel. De Kluunzaal is overdag te huren, het leescafé alleen buiten openingstijden.
3. Gezamenlijke activiteiten met de buurtbewoners. Als activiteiten vrij toegankelijk zijn voor buurtbewoners én als de activiteit past bij de OBA dan rekenen ze geen zaalhuur, dit geldt dan zowel voor de Kluunzaal als het leescafé.
Meer informatie  zoals prijzen per dagdeel zijn bij mij op te vragen.
Mary van Vucht mail naar info@stadsdorpzuid.nl
____________________________________________________________________

Het Altheimer Trefpunt:  “Pluis of niet pluis, herkennen van en omgaan met vroege signalen van geheugenproblemen”

Rondom het ontstaan van geheugenproblemen en het moment van een eerste diagnose ervaren veel mensen een schemergebied: er is vaak een sluimerend niet-pluis gevoel. Niet altijd is meteen duidelijk welke oorzaak daar aan te verbinden is.
Specialist Ouderengeneeskunde Karolien Biesheuvel vertelt over de vroege signalen van dementie en gaat in op wat u kunt doen om daarmee om te gaan. U bent 5 september vanaf 18:30 uur van harte welkom, om 19:00 uur starten wij met ons programma.
U treft het Trefpunt aan op: Lekstraat 13A 1079 EK Amsterdam

Mary van Vucht mail naar info@stadsdorpzuid.nl
____________________________________________________________________

De Nationale rollaterloop is terug!

Op woensdag 4 oktober vindt, de 11de Nationale Rollatorloop plaats in het Olympisch Stadion. Deelname is gratis. De organisatie is er, na 3 jaar afwezigheid door Corona, weer in geslaagd een mooi programma op de rol te zetten.

Koffie, gebak, het Olympisch Vuur, De Rollatorloop waarbij de deelnemers een klein stukje of een heel rondje lopen, spellen en beweegactiviteiten, optredens van FanFare Accu en het Amsterdamse Zwanenkoor en nog veel meer: het belooft dit jaar weer een groot (rollator)feest te worden! En dit jaar doen we nog iets extra’s: we organiseren extra activiteiten voor ouderen die geen rollator hebben, maar het wel leuk vinden om samen te bewegen.
Het volledige programma staat op de website www.rollatorloop.nl

“Meedoen is belangrijk dan winnen” en daarom ontvangt elke deelnemer een medaille en oorkonde. En dit jaar een speciale prijs voor de mooist versierde rollator!

Aanmelden voor dit feest is verplicht en kan op twee manieren:
(1) Via de website www.rollatorloop.nl;
(2) Telefonisch via (020) – 305 44 00
De Nationale Rollatorloop is een initiatief van het Olympisch Stadion Amsterdam en is in het leven geroepen om mensen te stimuleren in beweging te blijven. Juist als je niet meer helemaal perfect ter been bent, is niets leuker en gezonder dan te blijven lopen. Samen doe je dat eerder dan alleen. De Nationale Rollatorloop wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam en partnerorganisaties Buurtzorg, Het Nationaal Ouderenfonds en het ROC Amsterdam.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij het Olympisch Stadion Amsterdam: office@olympischstadion.nl / (020) 305 44 00.

Heel graag tot ziens op woensdag 4 oktober in het Olympisch Stadion Amsterdam.