Nieuws uit de Buurt

Bij de Welkom Online workshops  OBA  het Roelof Hartplein worden verschillende thema’s behandeld. Elke workshop geeft informatie, concrete voorbeelden en praktijkgerichte opdrachten over relevante onderwerpen in het leven, zoals zoeken op het internet, mobiliteit en vervoer, gezondheid en het maken van foto en video. Daarnaast is tijdens de workshops natuurlijk alle ruimte voor vragen. Na de workshops kun je effectiever en met meer plezier deelnemen aan de steeds meer digitaliserende samenleving. De workshop is gericht op senioren.

Er staan nog een aantal workshops op de planning, waar mensen zich  voor kunnen aanmelden:

– 23 oktober gaat het over QR-codes
– 6 november over herinneringen
– 20 november over gezondheid
– 4 december over zoeken op internet

https://www.oba.nl/agenda/roelofhartplein/welkomonline.23102023.html

Het start elke keer om 14:00, en opgeven (ook voor losse workshops) kan via roelofhartplein@oba.nl

Kom je ook? Toegang gratis! Je hoeft alleen je eigen telefoon, tablet of laptop mee te nemen.
Voor meer informatie, zie: https://welkomonline.nl/


Op zondag 15 oktober Kevin Hassing signeert kinderboeken bij Van Rossum Beethovenstraat

Zondagmiddag 15 oktober vanaf 15.00 is acteur en kinderboekenschrijver Kevin Hassing op bezoek bij Boekhandel Van Rossum. Op de laatste dag van de Kinderboekenweek zal Kevin in de boekwinkel van Rossum alles vertellen over zijn spannende en humoristische verhalen. Hassing heeft de fantastische en avontuurlijke verhalen van Mus en Kapitein Kwaadaard geschreven.
Met full colour illustraties van Linde Faas. Leuk om met kleinkinderen naar toe te gaan.


Rondom Rouw – Een Driedaagse over Verlies, Herdenken, Veerkracht

Op 1, 2 en 3 november organiseren Het Troostcafé en De Thomas ‘Rondom Rouw – Een Driedaagse over Verlies, Herdenken, Veerkracht’. Een divers programma voor iedereen die leeft met een verlies, of dit nu het verlies van een dierbare, je gezondheid of thuisland is.

Alle activiteiten vinden plaats in De Thomas, Prinses Irenestraat 36, Amsterdam. Elk programma-onderdeel is afzonderlijk te bezoeken.

Verlies en rouw, vaak weten we er niet zo goed raad mee. Terwijl verlies universeel en alledaags is, iedereen maakt het vroeg of laat mee in het leven. Toch vinden we het moeilijk om over te praten en erkenning te vinden voor onze gevoelens. Het Troostcafé in Amsterdam biedt ruimte aan alles rondom verlies en rouw en belicht met het driedaags evenement ‘Rondom Rouw’ verlies van verschillende kanten; met verhalen, muziek, rituelen en meer.


Op woensdag 1 november is het thema: Verlies

Wandeling: ’s Middags is er vanaf 15.45 uur een Gedachtenwandeling over de Begraafplaats Buitenveldert. De deelnemers staan stil bij de veranderingen die verlies in ieders leven teweegbrengt. In de rust van een wandeling ontstaan soms de mooiste gedachten.

Maaltijd en Gesprek: Vanaf 18 uur is er een maaltijd waar bezoekers in gesprek kunnen komen met elkaar. Hier is ruimte voor het delen van ervaringen.

Verhaal met Muziek: Woensdagavond is er om 19.30 uur een optreden van het muziekgezelschap Giardino Musicale met organist Harmen Trimp. Het ‘verhaal’ wordt verzorgd door schrijver Marieke Poelmann, die haar ouders verloor bij de vliegtuigramp in Tripoli. Evert Jan de Wijer interviewt haar over haar ervaring van het verlies en omgaan met rouw.


Op donderdag 2 november is het thema: Herdenken

Lichtjesavond: Met een ruimte vol licht, harpmuziek en zang wordt een intieme sfeer gecreëerd om dierbaren te eren. Op deze Lichtjesavond (een variant op het wereldwijd gevierde  ‘Allerzielen’) kunnen bezoekers tussen 18.30 en 21.30 uur binnenlopen. Harpiste Heleen Bartels speelt vanaf 19.30 uur. Bezoekers kunnen de naam van een overleden dierbare laten voordragen en een kaarsje branden.


Op vrijdag 3 november is het thema: Veerkracht

Avondconcert: Op de laatste dag van Rondom Rouw kunnen bezoekers zich laten raken door veerkracht. Vanaf 20.00 uur is er een optreden van flamenco-zangeres Luna Zegers. Luna is de enige niet-Spaanse die de opleiding Flamencozang afrondde aan het prestigieuze conservatorium ESMUC in Barcelona. Zij verloor haar ouders en zus, waarna ze als jonge vrouw alleen achterbleef. Ze deelt haar verhaal en de veerkracht die ze vond in de Spaanse flamencozang. Een inspirerende avond over veerkracht na verlies, met borrel en ontmoeting na afloop van het concert.

Aanmelden:

Kijk op www.troostcafe.nl/rondomrouw voor meer informatie, aanmelden en tickets.

Voor de Lichtjesavond op 2 november is aanmelden niet nodig.