Nieuws uit de Buurt

Onderzoek naar lood in uw tuin

Voor u gelezen in de Nieuwsbrief van Zuid  

In Amsterdam zit lood in de grond. Als u dat binnenkrijgt, is dat schadelijk voor uw gezondheid. Dat is vooral een risico voor jonge kinderen die in de tuin spelen. Daarom kunnen bewoners met een tuin een gratis loodcheck laten doen.

Amsterdammers met een tuin ontvangen per wijk een uitnodiging om hun tuin te laten controleren. De komende maanden komen de lood-adviseurs op afspraak langs in stadsdeel Zuid. U kunt de ‘loodcheck’ ook direct aanvragen. In Centrum en West zijn 1.800 tuinen gecheckt, in 870 tuinen is een hogere waarde aan lood gevonden.

Advies op maat
De loodadviseur is met een half uur klaar en geeft u advies op maat. Dan weet u hoeveel lood er in uw tuin zit. Het is niet verplicht om uw tuin schoon te laten maken als er te veel lood in zit. Wilt u dat wel, dan kunt u daarvoor subsidie krijgen. In stadsdeel Zuid wordt het meeste lood verwacht in De Pijp, Oud-Zuid en bij de Amstelveenseweg

Ga naar Gratis onderzoek naar lood in uw tuin

__________________________________________________________________

Heen en Weer

Bewoners die moeilijk kunnen lopen, kunnen in 3 buurten in Zuid gebruikmaken van HeenenWeer. Vrijwilligers brengen hen in felgroene HeenenWeer-autootjes voor € 1,- per rit naar bestemmingen binnen het stadsdeel. De Pijp, de Rivierenbuurt en inmiddels ook in Oud-Zuid. In 2024 zal er ook een HeenenWeer gaan rijden in Buitenveldert. Daarvoor zoekt HeenenWeer vrijwilligers, zoals chauffeurs en iemand om de ritten in te plannen.
Ga eens naar deze website