Nieuws uit de Buurt

De Brahmshof en de eettafels van SOOZ

De Brahmshof is het appartementencomplex in de Brahmsstraat . Ooit een onderdeel van de Zonnehuisgroep Amstelland. Maar dat is al lang verleden tijd.
Het betreft nu een complex appartementen voor ouderen met een indicatie. De appartementen worden beheerd door de woningcoöperatie Eigen Haard. Van de medische zorg  is alleen de Fysiotherapie Zuidas  daar nog gevestigd.  Martin is fysio en manueel therapeut maar hij  verzorgd ook valpreventie cursussen zie hiervoor het bericht Zorg Nieuws Balans trainingen.

De eettafels van SOOZ.

SOOZ (Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Zuid) nam de maaltijdvoorziening over. SOOZ is een welzijnsorganisatie actief op het snijvlak van zorg en welzijnswerk in Amsterdam-Zuid met vooral oog voor kwetsbaarheid en eenzaamheid.
Afgelopen maanden hebben ze hard gewerkt in  het restaurant van de Brahmshof. De wat oubollige sfeer is verdwenen. Nieuwe frisse kleuren, lichte lampen en zachte, kleurige stoelen.
Een feestelijke heropening  van het restaurant  op 30 september ging gepaard met een grootscheepse barbecue verzorgd door de nieuwe kok. Anneke Huygen en ondergetekende waren bij de heropening van het restaurant, waar we ook enkele andere StadsdorpZuidleden aantroffen. Ondanks dat het weer niet meezat was stond de kok vrolijk buiten voor iedereen  barbecueën. Binnen was de sfeer heel geanimeerd en iedereen liet het zich heel goed smaken.

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________

Onlangs hadden Martine Schaap en ondergetekende, na een gezellige borrel bij Wildschut, allebei geen zin om te koken.  “Laten we naar de eettafel Brahmsstraat gaan” opperde ik. En zo zaten we rond 6 uur gezellig samen aan een driegangen diner. Het smaakte voortreffelijk. De sfeer was warm en gezellig. De prijs kwaliteit verhouding  uitstekend en er werd opgediend door vriendelijke vrijwilligsters. Wij kunnen het iedereen aanbevelen.

De eettafel Brahmsstraat 32 1077 HJ Amsterdam is gevestigd op de 1e verdieping van de Brahmshof. U belt aan bij “Restaurant” op nummer 32. Er is een lift aanwezig. Eettafel Brahmshof is iedere maandag-/woensdag- en vrijdagavond geopend van 18.00 tot 19.30 uur voor een gezellige en betaalbare maaltijd.  Je kunt je vanaf 17.00 uur melden. Vol is vol. Er wordt niet gereserveerd. Er kan een wijntje besteld worden, de koffie was heerlijk én er kan gepind worden. Een paar dagen voor de eettafelavond wordt het menu vastgesteld en in de lift en op het prikbord gehangen van de Brahmshof. Over vegetarische gerechten is met de kok te praten zei hij ons.

* 3-GANGEN DINER *
Voor bewoners, buurtbewoners en hun contacten: iedereen is welkom.
Inloop vanaf 17.00 uur. Een 3-gangenmaaltijd kost 9,50 euro. ’s Maandags is er een stamppotje/eenpansgerecht voor 5 euro.

* LUNCH *
elke donderdag van 12.00-13.30 Voor de lunch betaalt u 5 euro

Mary van Vucht

 

_____________________________________________________________________

Verdieping bij de Thomas

Welkom bij DE THOMAS, huis om op verhaal te komen

We hebben deze maand weer een veelzijdig programma met muziek, film en verdieping. We kijken uit naar de komst van het Concertgebouw Kamerorkest op 15 oktober.
Op 18 oktober is er een gratis lunchconcert met na afloop het troostcafé.
De komende edities van ThomasFilm staan in het teken van Goed en Kwaad, op 20 oktober bijten we met de Zuid-Koreaanse film Parasite het spits af. En op 25 oktober is rechter Meta Vaandrager te gast om met de dominee te praten over misdaad, hoop en straf. En we kijken alvast even vooruit naar de volgende maand, op 9 november gaat schrijver Arthur Umbgrove in gesprek met de dominee.

We kijken uit naar de ontmoeting!
Het team van De Thomas

Zie ook hun website en agenda.

_____________________________________________________________________

Theater bij Apollofirst

Welkom bij HET APOLLOFIRST THEATER

Er is ook dit seizoen weer een gevarieerd aanbod van zowel theater- als muziekshows veelal afkomstig uit Nederland.
Ouderwetse gastvrijheid, warme ambiance. De bar is geopend vanaf 1 uur voor de voorstelling tot 23:30 uur.

Zie het programma en kaartverkoop op hun website HET APOLLOFIRST THEATER

_____________________________________________________________________

Oproep voor buurtbewoners met groene vingers

Ook al zin in bollen planten? De tulpenbollen liggen nu in de winkels en zijn klaar om de grond in te gaan. Beheer je met je buren een buurttuin, of is er een geschikt stukje grond in de buurt om tulpenbollen te planten? Dan maak je kans op gratis tulpenbollen van het Tulp Festival Amsterdam. Wij verdelen in totaal 5.000 tulpenbollen, bestemd voor tulpenveldjes in de openbare ruimte in verschillende stadsdelen. Kijk hieronder voor de voorwaarden en stuur je voorstel voor een tulpenveldje uiterlijk vrijdag 21 oktober per e-mail naar communicatie@tulpfestival.com, onder vermelding van ’tulpenveldje in de buurt’.

De voorwaarden:
– de aanvraag dient een gezamenlijk initiatief te zijn van buurtbewoners in Amsterdamse stadsdelen
– het gezamenlijk met de buurt te beplanten veldje of tuintje (de locatie) dient een voor iedereen toegankelijke openbare ruimte te zijn
– het veldje/tuintje moet geschikt zijn voor ca. 500 tulpenbollen
– de locatie dient precies met een adres-aanduiding en stadsdeelvermelding te worden aangegeven; stuur een foto van de plek mee met de aanvraag
– uit de binnengekomen voorstellen worden er maximaal 10 gekozen, in verschillende stadsdelen.

Tijdens het Tulp Festival in april 2023 zullen deze tulpenveldjes de buurt in bloei zetten en deel uitmaken van de honderden soorten tulpen op tientallen locaties door heel Amsterdam.
Doe mee en breng een kleurrijk saluut aan het voorjaar, onder het motto: een tulp voor iedere Amsterdammer! Kijk voor meer informatie op www.tulpfestival.com.

_____________________________________________________________________

Begeleide wandeling door het Beatrixpark

Op zondag 16 oktober 14.00 uur organiseert Soundtrackcity de luisterwandeling ‘Op expeditie naar de luisterhorizon’ door één van de mooiste parken van Amsterdam, het Beatrixpark. Het Beatrixpark heeft binnen een relatief klein oppervlak een bijzonder eigen en gevarieerd klanklandschap. Deze wandeling heeft tot doel elkaar te ontmoeten en de deelnemers bewust te maken van de auditieve ruimte van het park.
Renate Zentschnig, artistiek leider van Soundtrackcity zal de wandeling leiden waarin we op zoek gaan naar de zogenoemde geluidshorizon. Wat hoor je in het park? Hoe ‘ver’ kan je luisteren? Hoe wordt wat je hoort beïnvloed door de bomen en struikgewas in het park? Wat voor invloed heeft de aanwezigheid van de snelweg? Door middel van een aantal ‘luisteroefeningen’ gaan we dit mooie park bewandelen en ontdekken.
Bij de wandeling hoort een luistergids die ontwikkeld is in samenwerking met het kunstenaarscollectief BMBcon.
Kosten begeleide wandeling inclusief luistergids € 5,-
Startpunt is de brug bij de Cornelis Dopperkade
Aanmelden via: info@soundtrackcity.nl
Kun je niet bij de wandeling zijn en wil je wel graag de luistergids aanschaffen? Dat kan via onze shop.