Nieuws uit de buurt

De Buitenkeuken bij van Rossum

De dagen worden kouder en de avonden worden donker. Op weg naar de verlichte feestdagen hebben wij een extra lichtpuntje ingepland, met dank aan de buitenchefs Charlotte Marres en Olle Swets. Zij komen aanstaande zaterdag 12 november vanaf 14:00 uur onze passanten trakteren op warme oesters bereid in cayennesaus, een zalig recept uit hun onlangs verschenen boek De buitenkeuken. Verhalen, wijn en recepten rond het vuur.

In De buitenkeuken trekken Charlotte Marres en Olle Swets met hun mobiele keuken Nederland en Vlaanderen in op zoek naar onafhankelijke voedselproducenten met een bijzonder verhaal. Buiten op het land of water waar hun producten vandaan komen, koken ze op open vuur voor en met boeren, vissers, wildplukkers, telers en herders. Op het drooggevallen wad, waar de kokkelvisser zijn kokkels raapt, bij de aspergeteler, waar ze vers uitgestoken asperges eten direct naast het bed of mee op pad met de herders, waarna ze op de hei eten bereiden boven een driepoot.

Vuur verbindt en onder het koken komen de beste verhalen los. Olle en Charlotte schreven daarnaast ook alle recepten uit die ze bij de producenten op het land hebben gekookt, steeds met een bijpassende wijntip en met foto’s waar je direct trek van krijgt. En je hoeft heus niet altijd een vuur te ontsteken, de recepten zijn evengoed geschikt voor de keuken thuis.

Wij nodigen u van harte uit om langs te komen voor een smakelijk intermezzo.

Boekhandel van Rossum

_________________________________________________________________

Station Amsterdam Zuid twee weken lang niet bereikbaar per trein

Vanaf 13 tot en met 26 november 08.00 uur is station Amsterdam Zuid twee weken lang niet bereikbaar per trein. ProRail werkt in deze periode aan het spoor tussen de Amstelveenseweg en de Parnassusweg.

Het station blijft goed bereikbaar per metro, bus en tram. Station Amsterdam RAI blijft wel bereikbaar per trein. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op de website van NS of raadpleeg de website 9292 voor een reisadvies op maat.

Kijk voor meer informatie op de website van Zuidas.
_________________________________________________________________

Hongaarse Koor Amsterdam 12 november in het Dufayhuis.

StadsdorpZuid werd via een van onze leden geattendeerd op een meezingdag van het Hongaarse Koor Amsterdam as. zaterdag 12 nov. in het nieuwe Buurtcentrum Dufayhuis ter afsluiting
Een mooie aanleiding om daar naar toe te gaan en te luisteren. Het Dufayhuis (door de Poort aan de Lairessestraat) is de gymzaal omgebouwd tot een buurtcafé (nu al informeel Ducafé geheten).