Nieuws uit de Kringen

Museumkring 

Tentoonstelling en lezing Indonesië en de Amsterdamse School

Uit de reacties op de oproep van vorige maand, bleek dat er zeker genoeg animo is voor een Museumkring. Tot nu toe hebben zich 25 mensen gemeld als belangstellende.

Tijd voor de aftrap in de eerste maand van het nieuwe jaar dus!

Voor de eerste bijeenkomst is de keuze gevallen op Museum Het Schip en de tentoonstelling Indonesië en de Amsterdamse School.

De Amsterdamse School staat bekend om zijn expressieve en fantasievolle stijl. Dat deze vormentaal schatplichtig is aan cultuuruitingen uit Indonesië, is minder bekend. Javaanse tempels, Indonesische volksarchitectuur en ambachten, ze maakten allemaal diepe indruk op kunstenaars en architecten. De tentoonstelling Indonesië en de Amsterdamse School toont hoe kunstenaars, vormgevers en architecten van de Amsterdamse School door de koloniale band met Indonesië zijn gevormd. Hoe verwerkten ze Indonesische vormen, ideeën en technieken in hun werk? Welk aandeel hadden Indonesiërs daar zelf in? Hoe keken – en kijken – zij naar deze invloeden?

Donderdag 26 januari 2023

11.00-11.30 – inloop (en desgewenst koffie of thee)
11.30-12.15 – lezing: de curator vertelt over Indonesië en de Amsterdamse School
12.15 – tentoonstelling gelegenheid om zelf (of in groepjes) tentoonstelling te bekijken (er is geen rondleiding en ook geen eindtijd).

Kosten

Lezing: 7,50 p.p.
Entree: 15,- pp of gratis met: Museumkaart, ICOM/Rembrandtkaart, Stadspas (groene stip en blauwe ruit), I amsterdam City Card, VriendenLoterij VIP-KAART en Amsterdam Pass

Museum Het Schip

Oostzaanstraat 45, 1013 WG Amsterdam https://www.hetschip.nl
Er is een lift aanwezig.
Bereikbaarheid: https://www.hetschip.nl/bezoekers/praktische-info/route-toegankelijkheid/route-en-bereikbaarheid-het-schip